Succesvolle herfstvakantie achter de rug voor toerisme in Limburg

04.11.2019 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Herfstvakantie Limburg

De Limburgse verblijfssector is tevreden over de voorbije herfstvakantie. Het was het ideale moment voor een korte vakantie dichtbij huis! Dat bevestigen de resultaten van onze bevraging bij 160 logiesuitbaters. 7 op 10 had evenveel of zelfs meer boekingen dan vorig jaar. Vooral de gezinsvriendelijke vakantieparken en vakantiewoningen deden het zeer goed. In totaal waren er volgens onze steekproef bijna 161.000 overnachtingen in Limburg. Goed voor een economische impact van bijna 16 miljoen euro door verblijfstoerisme.

50.000 fietsers ontdekten ons fietsroutenetwerk 
Gasten kwamen om te wandelen én fietsen: in de herfstvakantie hebben bijna 50.000 fietsers Limburg ontdekt via ons fietsroutenetwerk. Een stijging van 29%! Vooral dankzij het schitterende weer aan het begin van de vakantie én dankzij onze fantastische fietsbelevingen. Aan ‘Fietsen door het Water’ en ‘Fietsen door de Bomen’ passeerden in de vakantie elk afzonderlijk meer dan 3.000 fietsers. Daarmee flirten we met de kaap van 200.000 fietsers sinds de opening van ‘Fietsen door de Bomen’ in juni!

Extra beleving zoeken
Heel wat gasten boekten zelfs hun verblijf omwille van onze fietsbelevingen of omwille van andere specifieke attracties en events in Limburg (bv. Theater op de Markt, Bruegelexpo Bokrijk, …). Ze zoeken extra beleving. En daar speelde de sector ook op in tijdens de herfstvakantie. Denk aan de talrijke Halloweenevents en griezelactiviteiten die in geen tijd volzet waren! (bv. ‘Halloween On Rails’ bij Railbike in Bilzen, Halloweentochten van Park Molenheide in Houthalen-Helchteren, Wondergrond bij C-mine in Genk)

Aantrekkelijke attracties
De attracties deden het in het algemeen zeer goed de voorbije herfstvakantie: 9 op 10 uitbaters zegt even goed of beter dan vorig jaar. In Bokrijk mochten we bv. bijna 24.000 mensen ontvangen in ons park. Waarvan ongeveer de helft genoot van de Bruegelexpo in het Openluchtmuseum, dat uitzonderlijk langer open was dit jaar. Maar ook bij duiktoren TODI, een binnen attractie, zagen ze hun bezoekers toenemen met 12% in de vakantie.

Heel het jaar door
Door de combinatie van zowel zonnig als regenachtig herfstweer kon Limburg haar sterke troeven uitspelen. Er is hier altijd iets te beleven, binnen én buiten. Daarom blijven we vanuit Toerisme Limburg inzetten op seizoensspreiding: meer toeristen verspreid over het hele jaar. En daarom leveren we ook in het najaar samen met de sector inspanningen om Limburg extra in de kijker te zetten.

Lees de artikels in de krant (.pdf)