Bruegelvertellingen tijdens herstvakantie in Bokrijk

25.10.2019 | # # # # # 
Deel dit bericht
breugel bokrijk spel

In 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse Meester Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo ‘De wereld van Bruegel’, die dit jaar nog tot en met 3 november te bezoeken is. Het Openluchtmuseum blijft dit jaar uitzonderlijk geopend in de herfstvakantie. Zo is er nog meer gelegenheid om onze Bruegelprogrammatie mee te pikken. Op 1, 2 en 3 november voegen we bovendien enkele boeiende Bruegelvertellingen aan het aanbod toe. Hierin worden de schilder en zijn werk telkens vanuit een ander perspectief bekeken.

Bruegel centraal in Openluchtmuseum
In deze periode baden de historische gebouwen in Bokrijk in een kleurrijke herfstpracht. Ideaal om de unieke expo ‘De wereld van Bruegel’ in het Openluchtmuseum nog te komen ontdekken. Bokrijk laat dit jaar haar bezoekers de landschappen en Bruegeltaferelen ‘in het echt’ beleven op een interactief Bruegelparcours dat zowel tentoonstellingen als een Bruegelgame combineert. Na al die eeuwen is het werk van Bruegel nog steeds herkenbaar en relevant, meteen ook het uitgangspunt van de expo.

Bruegel vertelt
Deze herfstvakantie wordt het aanbod uitgebreid met volgende Bruegelvertellingen:

Op 1 en 2 november:

  • Bruegel doet ons kijken’ (16+): roman- en theaterschrijver Jeroen Olyslaegers gebruikt het schilderij ‘Dulle Griet’ als startpunt voor deze vertelling en leest voor uit eigen werk.

Om 11 u., 14 u. en 16 u.in de Pastorij uit Schriek (duur: 30 min.)

  • ‘Bruegel en het Geheim van de Vlaamse Meesters’ (8+): auteur en historica Maartje van der Laak neemt kinderen op sleeptouw in een mysterieus en wervelend verhaal boordevol weetjes over de Vlaamse Meesters. Een spannend verhaal over geheimen in schilderijen, kunst en … een drol.

Om 12 u., 13 u. en 15 u. in de Pastorij uit Schriek (duur: 30 min.)

  • ‘Verloren kost. De ware keuken van Bruegel’ (x+): ‘Foodarcheoloog’ Jeroen Van Vaerenbergh dompelt je onder in een smaakbeleving met het verhaal van het dagelijks overleven van je 16e-eeuwse Bruegeliaanse voorouders als leidraad. Een vertelling bij het haardvuur die ons ‘een versnelling doet terugschakelen’ en ons voorbereidt op een duurzame toekomst.

Om 11 u., 13 u. en 15 u. in de Uitschoolhoeve uit Oevel (duur: 30 min.)

Op 3 november:

  • ‘Weg van het Meesterwerk’ (16+): Erfgoedexpert Jeroen Bryon neemt je mee achter de schermen van het Canvas-programma ‘Weg van het Meesterwerk’, in het spoor van Bruegels werk ‘De Korenoogst’.

Om 11 u. en 14 u. in de Pastorij uit Schriek (duur: 30 min.)

Praktische info
‘De wereld van Bruegel’ is nog t.e.m. zondag 3 november 2019 in het Openluchtmuseum Bokrijk te bezoeken. Het bezoek duurt een halve dag over een parcour van +/- 2 km lang. De expo is ook toegankelijk voor mensen met een beperking. In 2020 is het Openluchtmuseum opnieuw geopend vanaf 4 april. 

Meer info: www.dewereldvanbruegel.be.