3de editie Bokrijk Run kent opnieuw groot succes

11.11.2019 | # # # # # 
Deel dit bericht

 

Bokrijk RunDe 3de editie van het loopevent de Bokrijk Run op maandag 11 november bracht opnieuw heel wat sportievelingen op de been. Deze belevingsvolle loop stond dit jaar volledig in het teken van de Vlaamse Meester Pieter Bruegel de Oude.

We mochten maar liefst 5.600 lopers, wandelaars en supporters verwelkomen. Hiermee deed de Bokrijk Run het meer dan 20% beter dan vorig jaar. En ondertussen tellen we bijna een verdubbeling in aantal deelnemers ten opzichte van de eerste editie.

De deelnemers konden deze editie op een ludieke manier de Bruegellandschappen en -taferelen ‘in het echt’ beleven op verschillende haltes op het loopparcours. Voorts werd er dwars door de historische gebouwen van het Openluchtmuseum gelopen en stond er onder meer een passage door het fietstraject ‘Fietsen door het Water’ en langs de Living History-acteurs op het programma. Tal van muzikale intermezzo’s en proeverijen maakten de beleving compleet.

Unieke erfgoedbeleving
De start en aankomst vonden plaats op het gezellige dorpsplein van museumdeel Kempen in het hart van het Openluchtmuseum. De gerestaureerde historische gebouwen op en rond dit plein zorgen voor nog meer beleving tijdens de loop en worden ook ingeschakeld als kleed- en vestiaireruimte. Net zoals vorig jaar krijgen wandelaars opnieuw een volwaardige plaats in het gebeuren.

 Belevingsvol loopparcours
De 16e eeuwse schilder Pieter Bruegel de Oude spreekt nog steeds tot de verbeelding. Hij plaatste de gewone mens centraal in zijn werken en hield zijn toeschouwers, vaak op humoristische wijze, een spiegel voor. Net daarom is zijn werk na al die eeuwen nog zo herkenbaar en relevant. Dit is meteen ook het uitgangspunt van de grote Bruegelexpo ‘De wereld van Bruegel’ die dit seizoen in Bokrijk te bezoeken was. Tijdens de Bokrijk Run werd het Bruegelverhaal vertaald in een belevingsvol loopparcours doorheen het Openluchtmuseum.

Bokrijk Run