3de editie Bokrijk Run op maandag 11 november

28.08.2019 | # # # # # 
Deel dit bericht

Op maandag 11 november wordt er weer gelopen in Bokrijk tijdens de jaarlijkse ‘Bokrijk Run’. Dit loopevent is ondertussen al aan de 3de editie toe en groeide uit tot een vaste waarde in de loopkalenders. De Bokrijk Run staat dit jaar helemaal in het teken van de schilder Pieter Bruegel de Oude, aangezien het in 2019 450 jaar geleden is dat deze Vlaamse schilder overleed. In het Openluchtmuseum Bokrijk stap je als het ware in één van de schilderijen van Bruegel. De lopers en wandelaars van de Bokrijk Run zullen op een ludieke manier de landschappen en Bruegeltaferelen kunnen beleven. Ze passeren hierbij langs verschillende haltes waar de link tussen Bruegel en Bokrijk duidelijk merkbaar is. Onderweg wacht hen extra animatie in Bruegelthema en na afloop kunnen ze, mits voorinschrijving, zelfs genieten van een heuse Bruegelmaaltijd.

Bruegel centraal
De 16e eeuwse schilder Pieter Bruegel de Oude spreekt nog steeds tot de verbeelding. Hij plaatste de gewone mens centraal in zijn werken en hield zijn toeschouwers, vaak op humoristische wijze, een spiegel voor. Net daarom is zijn werk na al die eeuwen nog zo herkenbaar en relevant. Dit is meteen ook het uitgangspunt van de grote Bruegelexpo ‘De wereld van Bruegel’ die momenteel in Bokrijk te bezoeken is. Tijdens de Bokrijk Run wordt het Bruegelverhaal vertaald in een belevingsvol loopparcours doorheen het Openluchtmuseum. Ook de andere toppers van het park, zoals Fietsen door het Water, een passage langs de Living History-acteurs of de Speelschuur, het Arboretum of de expo ‘De sixties’ staan op het programma.

Unieke erfgoedbeleving
De start en aankomst vinden opnieuw plaats op het gezellige dorpsplein van museumdeel Kempen in het hart van het Openluchtmuseum. De gerestaureerde historische gebouwen op en rond dit plein zorgen voor nog meer beleving tijdens de loop en worden ook ingeschakeld als kleed- en vestiaireruimte. Net zoals vorig jaar krijgen wandelaars opnieuw een volwaardige plaats in het gebeuren.

In 2018 was de Bokrijk Run goed voor een opkomst van maar liefst 3.000 sportievelingen. Het event werd bovendien voor het tweede jaar op rij verkozen tot  ‘Mooiste loop van Vlaanderen’ door een belangrijke internet poll.

Inschrijven voor de Bokrijk Run 2019 kan vanaf nu via www.bokrijkrun.be.