Zomeravonden in Bokrijk op 2, 3 en 4 augustus

24.07.2019 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Zomeravonden Bokrijk

Op 2, 3 en 4 augustus vindt in het Openluchtmuseum Bokrijk de tweede editie van Zomeravonden plaats. Het museum blijft dan uitzonderlijk open tot 23 u. Met Zomeravonden in Bokrijk is Limburg een unieke zomerhappening rijker. In het sfeervolle kader van het Openluchtmuseum zorgen we, in samenwerking met partner B-Classic, voor verrassende optredens van bekende en minder bekende artiesten op vaak verborgen plekken zoals in de kruidentuin, aan de pastorij, bij de watermolen of in de kerk. Het museum wordt één groot muziekterras met lokaal lekkers én een uitgebreid kinderaanbod. Dankzij dit bijzonder avondvullend programma kan iedereen nog langer van Bokrijk genieten dan anders en samen met familie en vrienden een onvergetelijke zomeravond beleven.

Programma

Eat @ the museum
Je kan genieten van een hapje en drankje aan de bar, in de museumherberg In St.-Gummarus of bij de foodtrucks, die ook lokaal lekkers in hun aanbod hebben opgenomen.

Night @ the museum
B-Classic en Bokrijk slaan de handen in elkaar en presenteren een uniek, muzikaal programma op verschillende locaties in museumdeel Kempen in het Openluchtmuseum. In geheel eigen B Classic stijl mag je verwachten aan klassieke muziek, maar dan anders, door nieuwe interpretaties, samenwerkingen en een hedendaagse presentatie.

In de Kruidentuin brengen Maarten Lingier en Steven De Bruyn het publiek op vrijdag en zaterdag in vervoering met jazz. De ligstoelen staan al klaar…

In het Openluchtmuseum kunnen de bezoekers bovendien tot 22 u. genieten van demonstraties van onder meer de herder, de smid of de pottenbakker of zelf aan de slag gaan tijdens één van de zes ateliers. Tip: breng een lichtgekleurd T-shirt, keukenhanddoek of ander stuk textiel mee tijdens je bezoek en tover het om tot een uniek en handbedrukt exemplaar tijdens het extra atelier zeefdrukken van ‘ Gezeever’.  Ook de Speelschuur en de expo’s BKRK Bier, BKRK Textiel en BKRK Brood zijn geopend.

 

Praktisch

Tijdens Zomeravonden op 3, 4 en 5 augustus betaal je vanaf 17 u.15  7 euro voor een ticket voor het Openluchtmuseum.  Kinderen t.e.m. 12 jaar en Bokrijkabonnees krijgen gratis toegang. Wie reeds over een dagticket beschikt, mag uiteraard ook Zomeravonden bijwonen. Einde omstreeks 23 u.

Zomeravonden maken deel uit van het Zomerfestival. Op de website www.bokrijk.be krijgen geïnteresseerden een overzicht van alle activiteiten.