Logeren in Vlaanderen lanceert nieuw logiesboek 2019

13.12.2018 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Logeren in Vlaanderen Vakantieland

Op 13 december verschijnt de nieuwe editie van het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ vol met leuke, verrassende en gastvrije logeeradresjes in heel Vlaanderen. Ruim een kwart van die adresjes zijn van Limburgse uitbaters. Onze provincie blijft een populaire bestemming bij de gasten van ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’. Daarom blijven we vanuit Toerisme Limburg, samen met de andere vier Provinciale Toeristische Organisaties, investeren in deze gezamenlijke promotie.

Lanceeractie met ‘Grootste Ontbijt van Vlaanderen’
Logiesuitbaters weten hoe je het best je dag start: zij verwennen je graag met een heerlijk ontbijt. Daarom lanceert Logeren in Vlaanderen het nieuwe logiesboek samen met Radio 2 met ‘Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’ in het station Antwerpen-Centraal. Ook in Hasselt, Brugge, Gent-Sint-Pieters en Aarschot worden treinreizigers in alle vroegte verrast met een croissant, een kop koffie én met het logiesboek 2019. Radio 2 zal uitgebreid berichten over dit Grootste Ontbijt met interviews en een live-uitzending.

Meer dan 800 logeeradresjes in Vlaanderen
In het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ staan meer dan 450 Vlaamse logeeradresjes voor een dichtbijvakantie in de groene regio’s, aan de kust of in de stad. Wie daarin zijn gading nog niet helemaal vindt, kan ook altijd terecht op de website voor zelfs nóg een ruimer aanbod van meer dan 800 adresjes. Vanaf 13 december is het nieuwe logiesboek gratis verkrijgbaar bij alle Diensten voor Toerisme in heel Vlaanderen. Of online te bestellen.

Limburg blijft zeer populaire bestemming
‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ is een belangrijke campagne voor de promotie van het logiesaanbod in Vlaanderen. Dat biedt zeker ook een meerwaarde voor Limburg. Want zo versterken we samen met de andere vier provincies Vlaanderen als vakantiemerk én kunnen we blijven hameren op de kwaliteit van ons Limburgse logiesaanbod. Onze gastvrije provincie blijft als bestemming duidelijk in trek bij de gasten van ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’. Dat zien we opnieuw in de studie naar de impact van de campagne vorig jaar. Toen vond bijna vier op de tien van alle boekingen plaats in Limburg. Niet zo verwonderlijk, aangezien gasten volgens datzelfde onderzoek vooral op zoek zijn naar fiets– of wandelmogelijkheden en naar mooie natuur. En dat heeft Limburg natuurlijk in overvloed.

Opbrengst voor de Limburgse vrijetijdseconomie
In totaal waren al die boekingen in 2017 goed voor een omzet van ruim 24 miljoen euro door verblijfstoeristen. Een belangrijke bijdrage aan de Limburgse vrijetijdseconomie. Daarom blijven we vanuit Toerisme Limburg – naast onze eigen initiatieven zoals de Limburg Vakantiegids – ook investeren in deze gezamenlijke promotie, samen met de andere vier Provinciale Toeristische Organisaties en met de private logiessector.