Limburg Vakantiegids 2018 én Altijd Limburg-cheque gelanceerd

09.02.2018 | # # # # # 
Deel dit bericht

De Limburg Vakantiegids 2018 is er! In alle vroegte werd de nieuwe gids vanochtend in alle grote treinstations van Vlaanderen verdeeld. Deze vierde editie is opnieuw het resultaat van een intense samenwerking tussen Toerisme Limburg, alle Limburgse steden en gemeenten, én de Limburgse ondernemers. Wel 188 publieke en private partners bundelden hun krachten om met deze mooie gids de Limburgse economie van de vrije tijd te versterken. Om nog meer toeristen aan te moedigen om naar onze prachtige provincie te komen, ging de lancering van de Limburg Vakantiegids 2018 gepaard met de introductie van de Altijd Limburg-cheque, een ‘pakske Limburgs plezier’ om te geven of te krijgen.

Limburg en gastronomie: de perfecte match
Gastronomie is het overkoepelende thema van de Limburg Vakantiegids 2018. Om de lancering op een ludieke en symbolische manier te vieren, trok het voltallige team van Toerisme Limburg er daarom gisteren al op uit. Ze overhandigden alle partners in primeur een exemplaar én een lekkere Limburgse vlaai.

Limburg en gastronomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We mogen trots zijn op de gastronomische kracht van Limburg. Die brengt culinaire klanten hierheen en verhoogt zo de omzet bij onze ondernemers. We blijven dan ook extra inzetten op gastronomie, in de brede betekenis van het woord.

Voor toeristen én Limburgers
De Limburg Vakantiegids 2018 heeft een oplage van 400.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in Vlaanderen en Nederland. Hij is met meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevenissen, kindvriendelijke activiteiten, streekspecialiteiten, smakelijke tips, fiets- en wandelroutes, recepten en logeeradresjes een inspiratiebron voor toeristen én Limburgers. Want een ruim en kwaliteitsvol aanbod aan ontspanningsmogelijkheden dicht bij huis is belangrijk voor het welzijn van onze inwoners.

Nieuw dit jaar zijn de tien Limburgambassadeurs die in de gids hun persoonlijke tips delen. Bovendien is er voor elke belevingszone een fietslus toegevoegd en geeft Gault&Millau de lekkerste tips voor kinderen.

De Altijd Limburg-cheque, Limburg in geschenkverpakking
Samen met de Limburg Vakantiegids 2018 lanceert Toerisme Limburg ook de digitale Altijd Limburg-cheque. Een leuk cadeau – een ‘pakske Limburgs plezier’– om de Limburgse logies en restaurants te ontdekken. De cheque is 18 maanden geldig en kan een waarde hebben tussen 30 en 500 euro. Je hoeft het bedrag niet in één keer op te gebruiken maar kunt het spreiden over meerdere overnachtingen en/of diners bij meer dan 1000 toeristische ondernemers.

Sterk duo
De Altijd Limburg-cheque en de Limburg Vakantiegids 2018 zullen – samen met alle andere toeristische campagnes – opnieuw heel wat extra bezoekers naar Limburg halen. Met deze twee initiatieven versterken we de vrijetijdseconomie in Limburg. Want meer toeristen betekent meer omzet, meer rendement voor de ondernemers, en dus meer jobs in Limburg!

Praktisch

  • De Limburg Vakantiegids 2018 is gratis verkrijgbaar op 10 februari in alle Vlaamse krantenwinkels en vanaf 12 februari in alle toeristische infokantoren, logies en attracties in Limburg.
  • Een gratis digitaal exemplaar van de Limburg Vakantiegids 2018 is ook beschikbaar op de website altijdwelkominlimburg.be
  • U kunt uw Altijd Limburg-cheques bestellen via altijdlimburgcheque.be

 

 Limburg Vakantiegids 2018 

Lees het artikel in de krant (.pdf)