Multifunctioneel schoolgebouw voor Terkoest

28.11.2017 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Multifunctioneel schoolgebouw

Sinds september 2017 kunnen de leerlingen van basisschool De Kleine Reus in Terkoest, Alken, terecht in een nieuw, multifunctioneel schoolgebouw met een nieuwe turnzaal. Opmerkelijk daarbij is dat de school haar deuren openzet voor het lokale sport- en verenigingsleven. De turnzaal zal tijdens de schooluren gebruikt worden door de leerlingen van de school, maar op alle andere momenten kunnen Alkense verenigingen en sportclubs er terecht voor hun activiteiten en trainingen. Zo wordt de infrastructuur optimaal benut en toont Alken dat het klaar is voor de toekomst. Want het multifunctionele gebruik van gebouwen zal almaar meer de trend worden.

Onderwijs en overheid samen

Inzetten op scholen met een goede infrastructuur is belangrijk voor onze samenleving. Scholen geven niet alleen uitstraling aan onze gemeenten en onze provincie, het zijn ook plaatsen waar wijsheid doorgegeven wordt en kinderen kansen krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Kinderen leren er zichzelf kennen en krijgen er zelfvertrouwen. En dat is natuurlijk essentieel, want kinderen zijn de toekomst.

Een school is een plaats waar dromen ontstaan en werkelijkheid worden. Uiteraard werken de provincie Limburg en Limburgse gemeenten daar graag aan mee. De bouw van het multifunctionele schoolgebouw en de turnzaal in Terkoest is een realisatie van het gemeentebestuur van Alken en de vzw Vrije Gesubsidieerde Basisschool Terkoest.

Energiezuinig gebouw

Het multifunctionele schoolgebouw en de turnzaal zijn houtstructuurgebouwen en opgetrokken uit geprefabriceerde wanden, vloeren en daken. De brandwerende houten elementen hebben een ongeëvenaarde isolatiewaarde en garanderen een optimale luchtdichtheid en akoestisch comfort. Het schoolgebouw en de turnzaal zijn dan ook een schoolvoorbeeld van ecologisch en energiezuinig bouwen.

multifunctioneel schoolgebouw