Extra boost voor het congrestoerisme in Limburg

29.11.2017 | # # # # # 
Deel dit bericht
congrestoerisme Limburg

Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB) is een initiatief onder de koepel van Toerisme Limburg vzw dat het zakentoerisme in onze provincie promoot en ondersteunt. Vanaf nu zal BLCB extra inzetten op de kennissectoren van Limburg om zo meer associatiecongressen aan te trekken. Amper één jaar na de opstart kan BLCB al mooie cijfers voorleggen, met dit jaar zelfs al een verviervoudiging van het aantal leads voor de toeristische partners ten opzichte van vorig jaar. Maar we blijven denken in groeimogelijkheden! Daarom exploreren we nog meer het potentieel van zakentoerisme en focussen we nog meer op associatiecongressen. Zo ondersteunen we onze ondernemers, en dus ook onze economie. Door er enerzijds voor te zorgen dat er internationale kennisuitwisseling plaatsvindt en anderzijds dat de logiesbedden het hele jaar door gevuld zijn.

BLCB zet verder in op kennissectoren

BLCB is een samenwerking van Toerisme Limburg met Genk, Hasselt en Lommel en bundelt de krachten van steden, toeristische diensten en ondernemers die actief zijn in MICE (een afkorting die staat voor Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions). Bij de opstart van BLCB werd de keuze gemaakt om zich te positioneren als verrassend innovatief met de slogan “Reinventing is our nature”. Deze profilering gebeurt via de opkomende kennisindustrie in Limburg. Een keuze die perfect aansluit bij de focus van Toerisme Vlaanderen op associatiecongressen. Bij dit type congressen organiseren internationale verenigingen gespecialiseerde congressen rond een specifiek vakdomein.

Toerisme Vlaanderen en Toerisme Limburg richten zich hierbij vooral naar internationale organisaties en bedrijven die actief zijn in de economische groeisectoren in Vlaanderen en Limburg, zodat lokale expertise kan worden uitgespeeld bij het binnenhalen van een congres. Bij de start van de nieuwe strategie kondigde Toerisme Vlaanderen aan dat er een nauwe samenwerking zou zijn met de kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven. Omwille van de sterke werking van BLCB en de focus op de opkomende kennisindustrie in Limburg, heeft Toerisme Vlaanderen nu besloten om ook Limburg mee te nemen in deze samenwerking.

Van maakindustrie naar kennisindustrie

Limburg weet zich steeds weer aan te passen aan de complexe en snel veranderende maatschappij waarin we leven en evolueert van een maakregio naar een kennisregio. Deze kennisgebieden trekken corporate meetings en associatiecongressen aan. We zijn dan ook bijzonder blij dat Toerisme Vlaanderen nu ook Limburg betrekt in het werven van die associatiecongressen, meer bepaald op het gebied van de innovatieve en creatieve industrie (incubatoren zoals C-mine, MIA-H en Agropolis), Energy (Energyville en Greenville), Hightech Engineering (Corda, Flanders Make, Bike Ville en Droneport) en Lifetech (Bioville).

Limburg tonen aan de wereld

BLCB zal onder meer salesdrives en fam trips organiseren, en ook actief deelnemen aan beurzen om het congrestoerisme naar onze provincie te promoten. In binnen- en buitenland zal Limburg getoond worden als ideale locatie voor MICE in het algemeen en associatiecongressen in het bijzonder.

Nieuw campagnebeeld van Koen Vanmechelen

Om de campagne extra kracht bij te zetten, werd er een nieuw campagnebeeld ontwikkeld. Een beeld dat vernieuwing oproept, dat “Reinventing is our nature” uitstraalt, en natuur en ruimte laat zien. Hiervoor werd samengewerkt met kunstenaar Koen Vanmechelen. Die werd wereldwijd bekend met zijn ‘Cosmopolitan Chicken Project’ en opent midden 2019 La Biomista, een atelier en stadsboerderij op de mijnsite van Zwartberg. Het opvallende campagnebeeld toont Vanmechelen in de zelfgemaakte kippenjas die hij draagt bij performances over de hele wereld. Het toekomstige wellnesscomplex Elaisa in het natuurlijke Terhills vormt het decor voor de foto. In het beeld komen innovatie en natuur op een bijzondere manier samen.

De boodschap die BLCB zo wijd mogelijk wil verspreiden is dat wie inspiratie nodig heeft voor een congres, incentive of vergadering, hier in Limburg aan het perfecte adres is. En dat dankzij onze kennis, onze ongerepte natuur, ons design, onze rijke cultuur en ons industriële erfgoed. Limburg ligt bovendien in het hart van de Euregio, dicht bij verschillende luchthavens. BLCB helpt bij de keuze van de ideale congreslocatie en de beste hotels en logies. Kosteloos, onafhankelijk en altijd vanuit onze kenmerkende gastvrije aanpak.

Meer info: www.BLCB.be