Limburg als vakantiebestemming voor de Limburgers

Deel dit bericht

Naar mijn mening is de eerste doelgroep voor toerisme in Limburg de Limburger zelf. Er was een tijd dat mensen één keer per jaar op vakantie gingen, en dan liefst zo ver mogelijk weg. Vandaag gaan heel wat mensen vaker op vakantie, anderen hebben het niet meer zo voor die verre, wilde buitenwereld.

Vroeger verplaatste men zich om even los te koppelen van het dagelijkse leven. Nu stellen we vast dat meer en meer Limburgers die ‘de-connectie’ in de eigen provincie opzoeken. En dat is niet verwonderlijk, gezien het aanbod in onze provincie op het vlak van fietsen, wandelen, natuur, wellness en genieten. Reizen in de eigen provincie is ook een ontdekkingstocht waarbij men andere dialecten, andere landschappen en onze rijke verscheidenheid ontdekt.

Dichtbij op vakantie gaan geeft ook het veilige gevoel waar veel Limburgers in onzekere tijden behoefte aan hebben. Minstens even belangrijk is dat we door op vakantie te gaan in de eigen provincie, een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaamheid. Verplaatsingen kosten tijd en energie. Vliegen is vandaag zeer goedkoop, maar daartegenover staat een zeer grote belasting op onze aarde. Wie dicht bij huis ontspanning zoekt, doet niet alleen zichzelf maar ook onze planeet een cadeau.

“Reizen in de eigen provincie is ook een ontdekkingstocht waarbij men andere dialecten, andere landschappen en onze rijke verscheidenheid ontdekt.”

Ik wil mijn visie op Limburg delen en schets mee voor Limburg

Schets je mee?

Wil je graag nog meer lezen over mijn visie op Limbruggen?

Bestel het boek