Iedereen betrekken, niemand achterlaten

Deel dit bericht

Eén op zes Limburgers leeft in een situatie van kansarmoede. Het LimBrug-principe betekent dat we niemand achterlaten en dat we deze mensen vanachter hun gesloten gordijnen halen.

In het bijzonder kinderen in armoede hebben nood aan ontspanning, prikkels en belevenissen. Ons toeristisch aanbod kan hen dat bieden. Voorwaarde is wel dat we deze gezinnen bereiken zonder dat we hen stigmatiseren.

Samen met de sector kunnen we een vip-pas invoeren die gratis toegang of kortingen geeft. Mensen in armoede hebben recht op dezelfde ontspanning als rijkere mensen. Op die manier kunnen we dat in de praktijk brengen, zonder te stigmatiseren, en kan iedereen trots zijn/haar vip-pasje tonen.

Om mensen in armoede uit hun isolement te halen moet er intensief samengewerkt worden met de organisaties die vandaag op dat gebied al actief zijn en die er vaak op een prachtige manier in slagen om kinderen unieke vakantie-ervaringen te bieden.

“Het LimBrug-principe betekent dat we niemand achterlaten. In het bijzonder kinderen in armoede hebben nood aan ontspanning, prikkels en belevenissen.”

Ik wil mijn visie op Limburg delen en schets mee voor Limburg

Schets je mee?

Wil je graag nog meer lezen over mijn visie op Limbruggen?

Bestel het boek