Auteur Pieter Boussemaere geeft eerste hulp bij klimaatverwarring in Alken

18.01.2018 | # # # # # # 
Deel dit bericht

De inwoners van Alken en het Alkense gemeentebestuur zijn erg begaan met het milieu. Alken is een gemeente met veel natuur. De thema’s klimaat en ecologie leven bij alle Alkenaren. Talrijke grote en kleine klimaatinitiatieven, zoals de Klimaatbende en ‘Ruimte voor Bomen’, tonen dat aan. Alken wil een gemeente zijn waar ook de kleinkinderen van de huidige Alkenaren als volwassenen kunnen wonen en genieten van propere lucht en groen.

Eerste hulp bij klimaatverwarring
Maar hoewel ons klimaat bedreigd wordt, heeft de klimaatwetenschap het almaar moeilijker om aandacht te krijgen voor haar boodschap. Het onderwijs besteedt nauwelijks nog aandacht aan het probleem, en voor politici en beleidsmakers lijkt de strijd tegen klimaatopwarming geen prioriteit. Meer dan redenen genoeg voor Pieter Boussemaere, historicus en docent geschiedenis en klimaat, om er een boek over te schrijven: Eerste hulp bij klimaatverwarring. In zijn boek, van Davidsfonds Uitgeverij, legt hij uit hoe het klimaatdebat tot stand gekomen is en wat we moeten doen om de toekomst van onze kleinkinderen veilig te stellen.

Boeiende lezing over het klimaat
In het kader van zijn boek en de Klimaatbende komt Pieter Boussemaere een lezing geven in Alken. In vijftig minuten ontdek je aan de hand van zes veelgestelde vragen de essentie van de klimaatkwestie. Ludwig Vandenhove, Limburgs gedeputeerde voor Leefmilieu en Natuur, zal deze lezing inleiden.

Praktisch
Waar? Gemeenschapscentrum Taeymans, Laagdorp 29, 3501 Alken

Wanneer? Woensdag 21 februari 2018 om 19.30 uur

Prijs? Gratis