Provincie lanceert professionaliseringstraject en investeringsfonds voor kleine Limburgse logies

24.01.2018 | # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Kleine Limburgse logies

De provincie Limburg en Toerisme Limburg vzw lanceerden op maandag 22 januari 2018 hun professionaliseringstraject en investeringsfonds voor kleine Limburgse logies. Alle kleinschalige Limburgse logiesuitbaters waren uitgenodigd om tijdens het lanceringsevenement in WATT 17 in Heusden-Zolder het traject, het fonds en de subsidievoorwaarden te komen ontdekken.

Samen streven naar meer bezetting en omzet
Met deze ondersteuning willen we de uitbaters van kleine logies meer middelen en mogelijkheden geven om hun gasten nog meer beleving te bieden en nog professioneler te werken. Het doel? Een grotere bezetting en meer omzet. Want dat is de beste garantie op een groeiende Limburgse vrijetijdseconomie, nieuwe investeringen en nieuwe jobs.

Professionaliseringstraject + investeringsfonds
De ondersteuning is bedoeld voor erkende en vergunde uitbaters van kleinschalige logies. Dat betekent dat ze maximaal 15 kamers of 32 slaapplaatsen hebben. Met meer dan 820 kleinschalige logies vertegenwoordigen zij 78 procent van het Limburgse logiesaanbod. Uitbaters kunnen zich inschrijven voor een professionaliseringstraject dat onder meer individuele coaching, vorming en een groeiplan omvat.

Meer professionalisering, meer comfort, meer beleving
Een deelnemende uitbater kan jaarlijks rekenen op maximaal 7.500 euro subsidie om een van de verbeterpunten uit zijn groeiplan aan te pakken. Daarnaast versterken we het comfort- en belevingsniveau van de Limburgse kleinschalige logies door een subsidie van maximaal 10.000 euro toe te kennen voor comfortverbeteringen en 20.000 euro voor de verhoging van de beleving in een logies.

Belangrijke sector nog verder boosten
Toerisme is een essentiële sector voor de Limburgse economie. Tien procent van de werkende Limburgers is in de sector actief. Elk jaar zijn er ongeveer vier miljoen overnachtingen in onze provincie. Twee uitstekende cijfers die we met het professionaliseringstraject en het investeringsfonds nog willen verhogen. Daarom blijven we niet alleen investeren in de promotie van het aanbod, maar zetten we ook sterk in op de verdere professionalisering van de logiessector.

Ondernemers die interesse hebben, kunnen meer informatie vinden op www.toerismewerkt.be/kleinschaligelogies