BKRK-ontwerp Liane Castermans op Milan Design Week

21.03.2017 | # # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
BKRK Milaanse Design Week

Liane Castermans, laureate BKRK-award Keramiek 2015, reist begin april af naar Milaan voor de Milan Design Week. Ze presenteert haar multiculti ontwerp BELMAR ‘taartpunt en kopje’ in galerij La DoDo Design, tijdens de expo Hungry For Design. “Bokrijk staat al jaren garant voor expertiseontwikkeling van vakmanschap en met BKRK, bokrijk brandmerkt, illustreert het ook de hedendaagse relevantie ervan in een collectie unieke producten. Dankzij de deelname van Liane, aan een van de talrijke initiatieven tijdens de Milaanse Design Week, steekt BKRK voor de eerste keer de landsgrenzen over”, zegt gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens, eveneens voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. “Het is een opportuniteit bij uitstek voor Bokrijk om haar werking naar een internationaal niveau te tillen. We hopen uiteraard dat andere initiatieven snel volgen.”

Opkomend talent

Van 4 tot 9 april vindt in Milaan De Salone del Mobile, voluit Salone Internazionale del Mobile, ook wel Milan Design Week plaats. De jaarlijkse designbeurs is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp. Tijdens deze beurs vinden er in Milaan heel wat initiatieven plaats voor opkomend talent waaronder de expo Hungry for Design.

Taartpunt en kopje

Dit jaar toont laureate Liane Castermans haar ontwerp voor de BKRK-award Keramiek in galerij La Dodo Design, Milaan. In BELMAR, een taartpunt en kopje, verenigt zij de Belgische en Marokkaanse cultuur samen in een servies. Multiculti op kleine schaal en smakelijk geserveerd. Uit haar liefde voor hedendaagse vormgeving en producten gestoeld op het leven van alledag, nam zij in 2015 deel aan de BKRK-wedstrijd Keramiek.

Vakmanschap

Met BKRK – ‘bokrijk brandmerkt’ – toont het Openluchtmuseum Bokrijk niet alleen haar expertiseontwikkeling van ambachten, technieken en de toepassingen ervan in het museum. Ook de hedendaagse relevantie van al dat vakmanschap staat centraal. Bokrijk lanceerde in 2014 de BKRK-award, een wedstrijd die bestaat uit het ontwikkelen van een object uit de cultuur van alledag dat het vakmanschap toont in gebruik, techniek en materiaal. Samen met de winnende ontwerpen van de BKRK-award Leder, Keramiek en Hout presenteert BKRK een collectie aan hedendaagse producten die refereert aan een vakmanschap of authentiek productieprocédé.

De BELMAR ‘taartpunt en kopje’ (€ 43,00) en andere BKRK-producten zijn beschikbaar via www.bokrijk.be, in het infocenter en de museumshop van het Openluchtmuseum Bokrijk.

PRAKTISCHE INFO

Salone Internazionale del Mobile: 4 – 9 april 2017, Milaan. Meer info: www.salonemilano.it

La DoDo Design: Via L. Muratori 11 – 20135 Milaan. Meer info: www.ladodo-design.com