Beleef Bokrijk tijdens de Bokrijk Run op 12 november

31.08.2017 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk Run

De Bokrijk Run is een nieuw en uniek loopevenement dat op zondag 12 november 2017 voor het eerst wordt georganiseerd. Deelnemers aan het event lopen doorheen alle troeven die het park Bokrijk te bieden heeft. Via een belevingsvol parcours zetten we de diversiteit van Bokrijk in de verf bij onze bezoekers. Je krijgt als loper de kans om het aanwezige erfgoed op een wel heel aparte manier te beleven. Bovendien biedt deze run een nieuwe formule om het museum in het najaar toegankelijk te maken voor het publiek.

Exclusief geopend 

Zo wordt het Openluchtmuseum op 12 november voor het eerst exclusief opengesteld voor lopers en joggers, mét figuranten en geopende bezienswaardigheden. Verder loop je dwars doorheen het water aan het nationaal bekende fietspad ‘Fietsen door het water’, doe je het sfeervolle Arboretum aan, is er een passage voorzien doorheen ‘De sixties’, loop je door evenementenhal HANGAR58 en doorkruis je de bossen van Bokrijk.

Voor ieder wat wils 

De Bokrijk Run bestaat uit drie onderdelen: de belevingsrun, de chronorun en de kidsrun. De start- en aankomstzone bevindt zich aan de voorzijde van het Kasteel van Bokrijk. Bij de belevingsrun loop je zonder tijdsdruk zonder tijdsdruk over een afstand van 5 of 10 kilometer. De start is vrij tussen 10u.30 en 12u. Wie wat meer prestatiegericht is, kan om 14u. de start nemen van de chronorace. Om je voortdurend loopritme te behouden, loop je in het Openluchtmuseum op sommige plaatsen niet door de huisjes en gebouwen maar passeer je erlangs. Om 15u.30 is het aan de kleinsten. Over een afstand van 1 km lopen de jongens en meisjes door het Openluchtmuseum waar ze enkele leuke attracties passeren. Mama’s en papa’s mogen uiteraard meelopen!

Supporters welkom!

In de namiddag is het Openluchtmuseum vanaf 13u.30 vrij toegankelijk, ook voor niet-lopers. Deelnemers aan de Bokrijk Run betalen geen toegang, voor vrienden en familie is het museum geopend aan een absoluut gunsttarief. Wie dit wil, kan dus in het Openluchtmuseum supporteren voor de deelnemers aan de chronorace.

Zin om deel te namen aan de Bokrijk Run? Schrijf je dan voor 5 november in op www.bokrijkrun.be

Lees het artikel in de krant (.pdf)