2de editie Bokrijk Run op zondag 11 november

28.08.2018 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk Run 2018

Na de verkiezing vorig jaar tot ‘Mooiste loop van Vlaanderen’ door een belangrijke internet poll, is het loopevent de Bokrijk Run vast van plan om deze titel in 2018 alle eer aan te doen en zelfs nog kracht bij te zetten. Tijdens de 2de editie op zondag 11 november worden er allerlei nieuwigheden aan het concept toegevoegd.

Beleving voor, tijdens en na het lopen
We verplaatsen de start- en aankomstzone naar het gezellige dorpsplein van museumdeel Kempen in het Openluchtmuseum. De gebouwen op en rond het plein zorgen voor meer beleving voor, tijdens en na het lopen.

Museum op volle toeren
Deelnemers kunnen genieten van een ontbijtje of een smakelijke herfstbarbecue in de grote Schuur uit Oevel in het Openluchtmuseum. Tijdens de run passeer je doorheen diverse gerestaureerde historische huizen. En ook de kleed- en vestiaireruimtes zijn in deze gebouwen ondergebracht. Bovendien draait het museum op volle toeren met nog meer Living History-acteurs en allerhande verrassende extraatjes onderweg.

Unieke erfgoedbeleving 
Ook een passage doorheen die andere toplocaties van Bokrijk zoals het bekende fietspad ‘Fietsen door het Water’, het Arboretum, de speeltuin en de  expo ‘De sixties’ mag dit jaar niet ontbreken. Bijkomende nieuwigheid is dat ook wandelaars een volwaardige plaats krijgen in het event. Deze unieke erfgoedbeleving zorgt zonder twijfel voor een fantastische sportieve hoogdag waar sport, cultuur en culinair genot hand in hand gaan. In 2017 was de Bokrijk Run goed voor een opkomst van maar liefst 3.000 sportievelingen.

Inschrijven voor de Bokrijk Run kan vanaf nu via www.bokrijkrun.be.