Geen vervanging voor schepenambt  Anita Vanhove-Reekmans

30.08.2018 | # # # # 
Deel dit bericht
Anita Vanhove-Reekmans

Op 30 juli moesten we afscheid nemen van ons zeer gewaardeerde schepen Anita Vanhove-Reekmans. Op de gemeenteraad van 30 augustus 2018 werd besloten om geen vervanger aan te duiden voor haar schepenambt, omdat er vanaf 1 januari een nieuw schepencollege wordt geïnstalleerd.

Nu nog iemand aanduiden om Anita haar dossiers op te volgen zou geen daad zijn van goed bestuur. Hij of zij moet zich immers nog in elk dossier inwerken en dat is onmogelijk op deze korte termijn. De huidige Open Vld schepenen zullen haar bevoegdheden overnemen. Zij zijn immers wel vertrouwd met de dossiers en kunnen dus snel inpikken.

Onvervangbaar
Maar meer dan praktische of financiële overwegingen weegt het emotionele door. We willen hiermee ook het signaal geven dat Anita onvervangbaar is. Haar dossierkennis en werkkracht waren werkelijk legendarisch. Voor ons blijft ze schepen tot het einde van deze legislatuur.

Frisse ideeën én ervaring
Wat betreft haar plaats in de gemeenteraad, gaat Open Vld kandidate en OCMW-raadslid Hannah Billen Anita vervangen. Hannah, van nature een erg behulpzaam en open persoonlijkheid, zal met haar enthousiasme en frisse ideeën ongetwijfeld de beleidsploeg versterken. Op haar beurt zal Hannah als OCMW-raadslid vervangen worden door secretaris van FC Alken Piet Wijgaerts. Dat hij het geknipte OCMW-raadslid is, werd al duidelijk in 2013-2015. Het staat dus buiten kijf dat hij het goed gaat doen.