Nieuwe selectie Jong Keukengeweld: verser dan vers!

19.09.2017 | # # # # # 
Deel dit bericht
Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld nummer 9 komt eraan. Vlaams minister Ben Weyts gaf samen met Igor Philtjens, gedeputeerde van de provincie Limburg, Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden, in Bokrijk het startschot voor de nieuwste oktobercampagne. 56 jonge topchefs jonger dan 35, elk met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie zetten Vlaanderen en Brussel nóg meer op de kaart als gastronomische bestemming.

Toerisme Vlaanderen zet voor de negende keer de crème de la crème van de jonge topchefs in de kijker. Want onze gastronomie barst van de getalenteerde jonge chefs die streven naar perfectie, zonder al te gepolijst te zijn. Gedaan met stijf gedoe: topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven.

56 jonge chefs
Voor deze editie werden 56 jonge chefs, waarvan 12 nieuwe uitgekozen. De koks weten wat ze willen en schotelen een onbevreesde kookstijl zonder tierlantijntjes voor. Telkens met duurzame, kwaliteitsvolle ingrediënten als rode draad. Via producten van eigen bodem, alsmaar innoveren en hun ruw en onversneden kantje zetten de chefs Vlaanderen en Brussel op de kaart als gastronomische bestemming.

Hoe ze dat doen? Door jonge mensen van 18 tot 30 jaar voor een zacht prijsje te laten proeven van een driegangenmenu van topkwaliteit. De jongerenactie van Jong Keukengeweld is al enkele jaren een gigantisch succes. Vorig jaar aten meer dan 27.000 jongeren bij de Jong Keukengeweld-chefs.

De jongerenacties gaan door van 1 tot en met 31 oktober en van 1 tot en met 31 maart 2018. Vanaf begin 2018 gaat Jong Keukengeweld on Tour doorheen Vlaanderen. Maar sst, daarover meer komend najaar.

Reserveren vanaf 19 september
Vanaf 19 september om 12u ’s middags kunnen jongeren een tafeltje voor de maand oktober reserveren via www.jongkeukengeweld.be . Voor 45 euro krijgen ze een driegangenmenu inclusief wijnen, water en bier. Voor restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 is het 55 euro voor datzelfde menu. Snel zijn is de boodschap! Hou de betaalkaart bij de hand want vanaf dit jaar betalen de jongeren meteen bij de reservatie.

Flanders Kitchen Rebel
De culinaire wereldoverheersing stopt niet in Vlaanderen en Brussel. Onder de noemer Flanders Kitchen Rebels stuurt Toerisme Vlaanderen de jonge chefs op buitenlandse missies, van Parijs tot Beijing (en nog een beetje verder). Daarnaast brengt Toerisme Vlaanderen internationale journalisten en foodies naar Vlaanderen en Brussel om te proeven van de heerlijke gastronomie (en het mooie uitzicht).

Meer info op www.jongkeukengeweld.be
Facebook: www.facebook.com/jong.keukengeweld

Instagram: www.instagram.com/jongkeukengeweld

#jongkeukengeweld