Ketnet Checklist-dag in Bokrijk met exclusieve wedstrijd

07.08.2015 | # # # # 
Deel dit bericht
Ketnet Checklist-dag in Bokrijk

De Ketnet Checklist is een lijst van vijftig dingen die kinderen écht willen doen voor hun 12de . Tijdens de derde Ketnet Checklist-dag in Bokrijk, op zondag 23 augustus, kan je hiervan maar liefst 14 superleuke en spannende uitdagingen uitvoeren in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Voor 25 Ketnetters wordt het een speciale beleving. Zij krijgen namelijk de kans om, aan de vooravond van het evenement, ook check #26 ‘Een nacht in een bos slapen’ van hun lijstje af te vinken. Samen met Ketnet lanceert Bokrijk een grote wedstrijd waarbij 25 gelukkigen een overnachting in het Openluchtmuseum winnen.

Bokrijk is met z’n 550 ha één van die weinige plekken waar het ’s nachts nog écht donker en stil is. Voeg daar de historische setting van het Openluchtmuseum aan toe en je hebt de perfecte ingrediënten voor een heel bijzondere overnachting.

Bijzondere plek
Mensen zijn steeds vaker op zoek naar bijzondere manieren om hun vrijetijd te beleven. Dat bewijst het succes van initiatieven zoals overnachten op een kampeervlot of de Antwerpse Museumnacht. Deze Ketnetwedstrijd is een eerste initiatief van Bokrijk waarbij we jongeren een onvergetelijke ervaring in het Openluchtmuseum laten opdoen. Ik ben ervan overtuigd dat we hier in de toekomst nog verder op kunnen inspelen.

Beeld je in: pikkedonker, doodstil, plots geritsel in de struiken en in de verte het geroep van een uil… De wind ruist zacht door de bomen en tussen de oude huizen op de boerderijerven… De deelnemers zijn gewaarschuwd: een nachtje in het Openluchtmuseum is geen doorsnee kampeerkost! 25 winnaars gaan deze uitdaging samen met het gezin of vriendjes aan op zaterdagnacht 22 augustus. Voor elke winnaar zijn er maximum 4 plaatsen in het tentendorp voorzien dat in museumdeel Haspengouw wordt opgesteld. Op zaterdagavond staat er een mega barbecue op het programma, gevolgd door een gezellig kampvuurmoment. Zangeres Maureen van de KetnetBand sluit bij het kampvuur aan voor een optreden waarbij alle kinderen naar hartenlust kunnen meezingen en dansen. Na het gezamelijke ontbijt op zondagochtend maakt iedereen zich klaar voor de eigenlijke Ketnet Checklist-dag in Bokrijk.

Hoe deelnemen?
Kinderen die check #26 op deze bijzondere manier willen vervullen in het Openluchtmuseum van Bokrijk surfen best als de bliksem naar www.bokrijk.be. De wedstrijd loopt van zaterdag 8 augustus tot en met zondag 16 augustus. De overnachting is voorzien in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus 2015 (vanaf 18u.). Deze wedstrijd staat open voor kinderen van 3 t.e.m. 14 jaar. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Per winnaar mogen er in totaal 4 personen blijven slapen (waarvan minimum 1 en maximum 2 volwassenen). Zelf een tentje meebrengen is niet nodig. Partner Joker reizen voorziet de tenten. De winnaars brengen enkel de nodige kampeermatjes en slaapzakken mee. Alle praktische info is te vinden op www.bokrijk.be.

Meer over de Ketnet Checklist-dag
Enkele jaren geleden stelde Ketnet de Checklist samen met daarop 50 uitdagingen, gekozen op basis van ideeën van de kinderen zelf. Ieder kind kan de checks op eigen tempo en volgens eigen mogelijkheden uitproberen. Dat kan soms alleen, maar het is zoveel leuker als je de uitdagingen samen met andere Ketnetters realiseert. Voor het derde jaar op rij kunnen de Ketnetters een aantal van deze checks gezamenlijk uitvoeren tijdens de Ketnet Checklist-dag in Bokrijk. De uitdagingen zijn zorgvuldig uitgekozen en vormen een mooie mix van avontuur, creativiteit, spanning en educatie. Zo staat dit evenement niet alleen garant voor een superleuke dag. De kinderen doen spelenderwijs ook heel wat ervaringen uit het verleden op in het Openluchtmuseum.