Veel toeristen verwacht voor Zomerzoektocht

21.05.2014 | # # # # # 
Deel dit bericht
zomerzoektocht davidsfonds

Zes jaar na de laatste Zomerzoektocht van het Davidsfonds in onze provincie (in Voeren) komt er één in Midden-Limburg. De fiets- of autospeurtocht tussen Hasselt en Genk levert deze zomer naar schatting zo’n 20.000 extra toeristen op.

De 28ste Zomerzoektocht, de grootste cultuurtoeristische zoektocht van Vlaanderen, werd uitgewerkt in het kader van het kunstproject Unie Hasselt-Genk, samen met de provincie. Van 31 mei tot 14 september kan je in beide gemeenten op klassieke of gezinsspeurtocht gaan. Door vragen op te lossen, leren de deelnemers de twee gemeenten beter kennen. Ze kunnen ook prijzen winnen.

De formule is al jaren in trek. Elke week wordt ook nog een gezinsverblijf bij Center Parcs uitgeloot. “Toen de vraag van het Davidsfonds kwam, heb ik geen seconde getwijfeld om mee te werken”, zegt gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens. “Het gaat om een belangrijk evenement met een grote uitstraling. Er worden zo’n 20.000 deelnemers verwacht. Dat leidt tot zo’n 10.000 extra overnachtingen en een toename van de verkoop in cafés en restaurants. Niet alleen in Hasselt en Genk. Onderzoek leert dat veel deelnemers ook de streken rondom bezoeken. De omzetstijging voor de horeca ramen we voor dit project op zo’n 1,5 miljoen euro.”

> Lees de artikels in de krant (.pdf)