Radio 2 Tuindag 2015

23.04.2015 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Insecten in het Bosland

Op vrijdag 1 mei kan je weer met het hele gezin genieten van het buitenleven in het domein Bokrijk.

De Radio 2 Tuindag staat volledig in het teken van insecten en de eetbare tuin. Bezoek gratis de uitgebreide planten- en bloemenmarkt en maak je tuin helemaal ‘zomerklaar’. Radio 2 zorgt voor extra animatie met live-programma’s en wetenschapper Lieven Scheire. Hij ontvangt boeiende sprekers in zijn ‘Schuur’. Op het Landelijke Gilden-plein zijn er tal van kinderactiviteiten. “Bokrijk is een plek waar cultuur, erfgoed en natuurbeleving hand-in-hand samengaan. Via deze mooie samenwerking met Radio 2 leggen we de focus op het groene karakter van het domein”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed en eveneens voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.“We verwachten op 1 mei opnieuw vele duizenden Radio 2-luisteraars en plantenliefhebbers. Hiermee zijn we de grootste ééndagstuinbeurs van het land. De bezoekers maken kennis met Bokrijk in al zijn verscheidenheid en genieten van een gevarieerd programma-aanbod.”

Uitgebreide plantenmarkt

De bezoeker kan naar goede gewoonte kuieren op de grote plantenmarkt. Maar liefst 200 standhouders zorgen voor een opvallend kleurenpalet in Bokrijk. Over een traject van zowat 4,2km bieden zij de keuze uit een uitgebreide waaier aan bloemen en planten. Buxus, vijverplanten, bloembollen, rozen of kruiden… hier vind je ongetwijfeld wat je zoekt. De unieke plantenmarkt is te bezoeken vanaf 8u. Op www.bokrijk.be vind je een overzicht van alle standhouders.

De Schuur van Scheire

Radio 2 laat de bezoekers de hele dag genieten van live-programma’s en activiteiten. ‘De Madammen’ Anja, Cathérine en Britt zijn aanwezig, net zoals Peter Verhulst met ‘De Topcollectie’ en Eva Droogmans met de regionale middaguitzending.
Gastheer Lieven Scheire ontvangt interessante sprekers over onderwerpen zoals ‘gezond uit eigen grond’, moestuinieren en biodiversiteit. Mét telkens een nabeschouwing vanuit de sofa in zijn ‘Schuur’. Science communicator Lieven Scheire
(half wetenschapper, half mens) confronteert je met minder bekende, maar vaak grappige dimensies van het universum. Dankzij zijn ervaring als stand up comedian loopt je als leek zelfs het risico natuurkunde zonder meer interessant te gaan vinden. Je kent hem van zijn Tv-programma ‘De Schuur Van Scheire’ (op woensdagavond op één – VRT) maar vooral als de onvermoeibare missionaris van de fysica (alle dagen , overal).

Volg ook de insectensafari van Lieven op de voet of neem deel aan de workshop ‘pop pop-bootjes maken’, een stoombootje gebouwd met recyclagemateriaal. Aan de Radio 2-infostand starten begeleide wandelingen doorheen het arboretum van Bokrijk, één van de mooi ste en grootste arboreta van België.

Eetbare tuinen en kriebelbeestjes

Een grote insectentipi of kleurrijke kruiden-en groentewanden maken, aardbeitjes planten of lekkers voor de tuin zaaien… Alle kinderen zijn welkom om een handje toe te steken op het Landelijke Gilden-plein! Dappere jongens en meisjes proeven van insecten, de kleintjes maken een leuke ketting of laten zich grimeren. Ouders en grootouders ontdekken ondertussen alles over de eetbare tuin bij de Smaakkaravaan.