Zebracinema gaat naar Bree

21.09.2016 | # # # # 
Deel dit bericht
Zebracinema naar Bree

Zebracinema, het arthousefilmcircuit van de provincie Limburg, vierde vorig jaar haar 20e verjaardag. Begonnen als een initiatief met 2 provinciale cultuurinstellingen, kwamen er geleidelijk aan meer Limburgse cultuurcentra bij. We sloten ons jubileumjaar af met zeven partners: De Velinx in Tongeren, De Bogaard/Cinema Cameo in Sint-Truiden, Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt, Z33 in Hasselt, CC Achterolmen in Maaseik, Cinema Walburg in Hamont-Achel en CC Diest. “Anno 2017 staan we bekend als een kwaliteitslabel voor film in Limburg met de wekelijkse vertoning van een uitgelezen selectie kwaliteitsfilms uit Europa, Amerikaanse independents en mondiale cinema van de bovenste plank. Een langlopend succesverhaal waar we terecht trots op mogen zijn”, aldus gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.

Gezellige buurtcinema als nieuwe partner

Zebracinema is blij u vandaag een achtste partner voor te stellen: Walkino in Bree. Eigenaar Alexander Kasim is niet aan zijn proefstuk toe. Meer dan twintig jaar geleden opende hij een buurtcinema in Rixensart. Ondertussen baat hij twee filmzalen uit in Vlaams-Brabant, verzorgt de programmatie van een aantal andere cinema’s en baat reeds enkele jaren Walkino in Bree uit als een gezellige buurtcinema die nu vanaf oktober ook een wekelijkse aanbod van Zebracinema heeft.

Starten doen we op zondag 2 oktober met de Ijslandse film ‘Virgin Mountain’ over een timide goedzak die dag na dag dezelfde routine ondergaat tot hij tijdens een avondje ‘linedancen’ de sprankelende Sjöfn ontmoet.