Winteravonden Bokrijk 2016: warme eindejaarsdagen in het openluchtmuseum

22.12.2016 | # # # # # # 
Deel dit bericht
kinderspel op Winteravonden Bokrijk

In het openluchtmuseum van Bokrijk waan jij je tijdens de Winteravonden Bokrijk terug in de kindertijd van je (over-)grootouders en kun je een ontspannende wandeling maken tussen de feeëriek verlichte, historische gebouwen. “Bokrijk baadt op de eindejaarsdagen traditiegetrouw  in een warme winterse sfeer. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig samenzijn met familie, vrienden of collega’s op een unieke locatie”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed.

Nostalgische kermis

Dit jaar staat Winteravonden Bokrijk opnieuw in het teken van een nostalgische kermis zoals deze destijds plaatsvond in Vlaanderen, met activiteiten en attracties uit het begin tot het midden van de 20ste eeuw. “Bokrijk is veel te mooi om een hele winter gesloten te zijn”, stelt gedeputeerde Igor Philtjens. “Daarom willen we het museum ook in de kerstvakantie openstellen voor het publiek. En er valt heel wat te beleven.”

Voor elke leeftijd

Jong en oud worden teruggevoerd in de tijd op de nostalgische winterkermis met attracties uit de jaren 30 tot 60 zoals de rupsbaan, de botsauto’s, de grote carrousel of de zweefmolen. Een vuurvogel en gekostumeerde vuurdansers van het gezelschap De Oersprong zorgen voor spektakel tijdens een indrukwekkende vuurparade. Ze nemen je mee in een magisch verhaal over de levenscyclus van de natuur. De parade is theater, dans en circus in één en baant zich een vurige weg doorheen het openluchtmuseum.

Op de gevels van de Oude Stad kunnen de bezoekers genieten van mooie lichtprojecties. Als de avond valt, sluit Bokrijk af met een spetterend vuurwerk.

Info en toegangsprijzen: www.bokrijk.be

> Lees de artikels in de krant (.pdf)