Winteravonden in Bokrijk met nostalgische kermis en vuurwerk

18.12.2014 | # # # # # 
Deel dit bericht
bokrijk winteravonden 2014

Ontsnappen aan de drukte van de eindejaarsperiode? Dat kan tijdens het evenement Winteravonden in Bokrijk. Het Openluchtmuseum baadt op deze donkere dagen traditiegetrouw in een warme winterse sfeer en de bezoekers kunnen een ontspannende wandeling maken tussen de feeëriek verlichte, historische gebouwen. De nostalgische winterkermis met attracties uit de jaren 30 tot 60 zorgt voor extra ambiance. En als de nacht valt, sluit Bokrijk af met een spetterend vuurwerk. “Bokrijk is veel te mooi om een hele winter gesloten te blijven. Daarom willen we het museum ook in de kerstvakantie openstellen voor het publiek”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens. “Het evenement Winteravonden biedt in deze periode alle ingrediënten voor een gezellig samenzijn met familie, vrienden of collega’s op een unieke locatie. Jong en oud worden teruggevoerd in de tijd en kunnen tal van retroacts bewonderen of een ritje maken op een van de authentieke kermisattracties.”

Kermisvertier zoals in grootmoeders tijd

Dit jaar staat Winteravonden in Bokrijk opnieuw in het teken van een nostalgische kermis zoals deze destijds plaatsvond in Vlaanderen, met activiteiten en attracties uit het begin tot het midden van de 20ste eeuw. De dorpsbewoners konden zich vroeger nog één keer vermaken op de winterkermis vooraleer de jaarlijkse vastenperiode weer van start ging. Dan was het ambiance troef met veel muziek, buitenissige voorstellingen en allerlei lekkers.

Maak een reis naar de kindertijd van je (over)grootouders. In de dorpsdelen Kempen en Haspengouw en in de Oude Stad kan je met het hele gezin plezier maken op onder meer het reuzenrad, de rupsbaan, de botsauto’s, de ponybaan of in het spiegeldoolhof. Beleef in de fantasierijke theatervoorstelling ‘Petit Bizar’ de avonturen van twee knotsgekke uitvinders en hun ingenieuze machine. Of maak kennis met absurd slapstick straattheater in de stijl van de oude kermisshows tijdens ‘De baardvrouw en de zelfworstelaar’. Elke Winteravond wordt afgesloten met een mooi vuurwerk om 20.30 uur. Winterse hapjes en drankjes maken je uitstap naar Bokrijk compleet.

‘De sixties’ ook geopend

Wil je je bezoek aan de nostalgische kermis graag combineren met een duik in de boeiende jaren 60? Tijdens Winteravonden in Bokrijk is ook de permanente expo ‘De sixties’ geopend, inclusief een vleugje eindejaarsfeer uit de periode 1958-1973. Zo kan je de hele de hele familie op foto vastleggen in een winterse arrenslee. Geïnteresseerden kunnen hun ticket vooraf reserveren via www.bokrijk.be of ter plaatse aan de kassa.