Winteravonden in Bokrijk 2013 met Nostalgische winterkermis

20.12.2013 | # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk Winteravonden

Het evenement Winteravonden in Bokrijk was ook in 2013 een geslaagde editie. 32.000 bezoekers zakten af naar Bokrijk; een stijging van 10% ten opzichte van de editie van 2012.

Winteravonden in  Bokrijk is jaar na jaar uitgegroeid tot een vaste waarde en een mooie gelegenheid om in de eindejaarsperiode het Openluchtmuseum in een winters jasje te beleven. Bezoekers konden in familieverband, of samen met vrienden of collega’s, ontspannen tijdens een sfeervolle wandeling in een uniek en feeëriek verlicht decor. Het zachte winterweer bracht heel wat bezoekers op de been voor opnieuw een succesvolle editie.

Dit jaar stonden de Winteravonden in Bokrijk voor het tweede jaar op rij in het teken van een nostalgische kermis zoals deze destijds plaatsvond in Vlaanderen, met activiteiten en attracties uit het begin tot het midden van de 20ste eeuw. Jong en oud werden teruggevoerd in de tijd met een tal van retro-acts en authentieke kermisattracties zoals een Grand carrousel, een Reuzenrad en nog tal van andere attracties. In het rariteitenkabinet maakte je kennis met Marie-Louise, de vrouw zonder onderlichaam, Europa’s enige vrouwelijke degenslikker en een burlesk revueshow. 2 circusbroers met bovennatuurlijke gaven kon je bewonderen tijdens de spectaculaire vuuract van De Verschrikkelijke Mendozies. Typische winterversnaperingen maakten het extra gezellig op deze uitstap.

Tijdens Winteravonden in Bokrijk was ook het museumdeel ‘De sixties’ geopend, inclusief een vleugje eindejaarsfeer uit de periode 1958-1973. Zo kon je de hele de hele familie op foto vastleggen in een winterse arrenslee.