‘NIET WIET WEL NEL’ wint Nederlandse jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel

30.04.2013 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
takt

‘NIET WIET WEL NEL’ (6+), een theatervoorstelling van tmg LAP (Hasselt) en Hoge Fronten/Lieke Benders  (Maastricht), sleept een Zilveren Krekel in de wacht. Deze Nederlandse jeugdtheaterprijs wordt uitgereikt door de VSCD. De voorstelling ‘NIET WIET WEL NEL’ werd mee mogelijk gemaakt door o.a. TAKT Dommelhof, STROOM en de provincie Limburg.

Er vallen Krekels te verdienen in twee categorieën: meest indrukwekkende productie en meest indrukwekkende podiumprestatie. ‘NIET WIET WEL NEL’ van tmg LAP & Hoge Fronten/Lieke Benders kreeg een Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende productie. Alle genres binnen de podiumkunsten voor jeugd en jongeren komen in aanmerking voor de Krekels, uitgereikt door de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties).

“Deze Zilveren Krekel voor ‘NIET WIET WEL NEL’ is een mooie erkenning voor de makers van de voorstelling”, aldus gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens. “We zijn dan ook terecht trots dat we via o.a. TAKT Dommelhof de makers ondersteuning hebben kunnen bieden. Het bewijst eens te meer dat het beleid inzake talentontwikkeling zijn vruchten afwerpt. Mede dankzij die ondersteuning kunnen Limburgse talenten zich profileren en hun carrière uitbouwen in Limburg én ver daarbuiten.”

Daarenboven vormt deze Zilveren Krekel een nominatie voor de prestigieuze Nederlandse jeugdtheaterprijs Gouden Krekel 2013. De Gouden Krekels worden in september uitgereikt in Amsterdam.

Het hele jaar door werken artiesten uit verschillende sectoren (theater, dans, muziek, film,…) aan hun nieuwe productie in Provinciaal Domein Dommelhof in het kader van TAKT Dommelhof. De resultaten van dit werkproces worden regelmatig getoond tijdens TAKT#festivals, zo ook ‘NIET WIET WEL NEL’. Voor de première op 6 oktober 2012 in CCHA, kon je tijdens TAKT#9 al een exclusieve blik werpen op ‘NIET WIET WEL NEL’, tijdens de conceptpresentatie van deze voorstelling in Dommelhof. De voorstelling kon toen al op veel nieuwsgierigen rekenen, want de TAKT#9-avond was bijna volledig uitverkocht. Inge Liefsoens van tmg LAP en Lieke Benders van Hoge Fronten werkten eerder al succesvol samen op TAKT met de voorstelling Heimzee.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)