Voorverkoop Theater op de Markt 2013 kent vliegende start

24.10.2013 | # # # # # # # 
Deel dit bericht
TOM2013

Binnen een week staat de 8ste editie van het internationaal circustheaterfestival Theater op de Markt voor de deur. Van 31 oktober tot 3 november verandert het domein van Dommelhof in een gezellig circusdorp, artiesten uit België en ver daarbuiten slaan er hun tenten op. De online ticketverkoop kent een vliegende start, ruim een derde van de tickets zijn reeds de deur uit. “Theater op de Markt brengt heel wat volk op de been. Via het festival worden duizenden bezoekers naar het noorden van de provincie geleid. Dat dagjestoeristen economisch belangrijk zijn voor een regio is geen nieuws. Hotels en B&B’s doen tijdens het festival goede zaken. Maar we hopen dat de impact verder reikt dan de bezoeken tijdens de festivaldagen. En dat mensen worden overtuigd om deze regio ook in de toekomst te bezoeken.”, aldus gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens.

Van 31 oktober tot 3 november wordt Dommelhof het mekka voor circustheater en op het programma staat het allermooiste circustheater van dit moment uit België, de buurlanden en ver daarbuiten. Theater op de Markt start dit jaar met een nieuw systeem voor de ticketverkoop. Van 2 oktober tot 28 oktober kunnen geïnteresseerden online voordelige tickets in voorverkoop verkrijgen. Zodoende zijn ze alvast zeker van hun plaatsje in één de vele voorstellingen. Dat dit nieuwe systeem gewaardeerd wordt, blijkt uit de verkoop, ruim een derde van de tickets zijn reeds verkocht.

Enkele toppers uit de programmatie

“Zowel gevestigde waarden als creatief talent wordt hier een podium aangeboden. Met de ondersteuning van de premièrevoorstelling van het nieuwe Belgisch circusgezelschap Side-Show zetten we ook in op talent van eigen bodem. Talentontwikkeling is immers een speerpunt van ons provinciaal cultuurbeleid.”, zegt gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens.

Ook jongeren krijgen een podium tijdens Theater op de Markt 2013. De kinderen en jongeren uit de Vlaamse Circusateliers, aangesloten bij het Vlaams Circuscentrum, brengen drie dagen lang hun voorstelling voor het grote publiek. Zestien studenten uit het tweede jaar van de hogeschool voor circuskunsten in Tilburg (ACAPA, FONTYS) toveren elke dag het park van Dommelhof om tot een heus circusbos. Er staan ook weer heel wat voorstellingen op het programma die voor het eerst in België getoond worden. Een greep uit het aanbod aan Belgische premières: Cie Side-Show (BE) met Wonders, Cie Bakélite (FR) met Braquage, Cie Galapiat (FR) met Risque Zéro, NUUA (FIN) met Lento (laureaat CircusNext), Le Cubitus du Manchot (FR) met Ballet Manchot, Les Krilati (FR) met Racines, O Ultimo Momento (POR/FR) met Ce qui reste…

Theater op de Markt 2013: een interactief festival

Theater op de Markt levert elk jaar extra inspanningen om het publiekscomfort te vergroten. Dit jaar zal er een internetcorner voor het publiek zijn. Op een van de Ipads kunnen bezoekers gratis surfen op het web. Zo kunnen ze het programma van Theater op de Markt raadplegen, en natuurlijk ook ervaringen delen met vrienden via de sociale media. Theater op de Markt kijkt alvast uit naar alle publieksreacties via facebook en twitter.

Jan Castermans, de festivalfotograaf van Theater op de Markt, zal opnieuw aanwezig zijn en hij stuurt elke dag een fotoreportage de wereld in via flickr.

Tot slot biedt Theater op de Markt een mobiele versie van het programma aan. Via QR-codes op spandoeken en op borden die verspreid staan over het hele festivalterrein komen bezoekers op de mobiele programmatie terecht. Zo kunnen ze ter plekke het programma raadplegen en kijken welke voorstelling die dag nog speelt op die locatie.

www.theateropdemarkt.be