Verborgen Moois-wandeling tussen Alken en Wellen is officieel ingewandeld

22.04.2018 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Verborgen Moois - wandelen in Limburg

Op zondag 22 april wandelden tientallen enthousiaste Alkenaren de Verborgen Moois-wandeling tussen Alken en Wellen officieel in. Deze nieuwe wandelweg in de natuur loopt langs de Herk en verbindt de Verborgen Moois-wandeling van het Regionaal Landschap Haspengouw in Alken met die in Wellen.

Het gemeentebestuur van Alken nodigde iedereen uit om deel te nemen aan de officiële ‘opening’ van deze Verborgen Moois-wandeling. We zijn dan ook heel blij dat we zoveel mensen mochten verwelkomen!

Uitleg over wachtbekken
De verzamelde wandelaars vertrokken aan de sporthal De Alk en wandelden in een groene omgeving over onverharde wandelpaden tot aan het wachtbekken op de grens met Wellen. Daar kregen ze van een deskundige van de Vlaamse Milieumaatschappij uitleg over de werking van het bekken. Na de tussenstop ging het verder naar de Verborgen Moois-wandeling in Wellen. Wandelaars konden kiezen tussen een lokale wandelroute van 3, 5, 8 of 11 kilometer.

Geslaagde samenwerking
De activiteit was een organisatie van het gemeentebestuur van Alken in samenwerking met het gemeentebestuur van Wellen, Natuurpunt Alken-Wellen, de Vlaamse Milieumaatschappij en Limburgs Landschap en Regionaal Landschap Haspengouw.