Verblijfstoeristen aan halve prijs met De Lijn door Limburg

04.04.2013 | # # # # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
devakantiepas

Partnership is primeur in Vlaanderen

Wie in Limburg een vakantie boekt, kan aan halve prijs meerijden met De Lijn.
Dat is maar één van de vele voordelen die de nieuwe Limburg Vakantiepas biedt. Maar liefst 330 vakantieadresjes in Limburg verwennen hun gasten met deze gratis toeristische voordeelkaart. Hiermee geniet je van exclusieve promoties en fikse kortingen bij 54 attracties in Belgisch én nu ook in Nederlands Limburg.

“Het nieuwe aanbod van openbaar busvervoer is een volgende stap naar een duurzamer toerisme”, onderstreept de Limburgse gedeputeerde van Toerisme en Cultuur, Igor Philtjens. “Hiermee willen we nog meer toeristen overhalen om een dichtbijvakantie in Limburg te boeken. Tegelijkertijd hopen we zo ook meer bezoekers kennis te laten maken met onze toeristische, recreatieve en culturele toppers. ‘n Opsteker voor de vrijetijdseconomie in Limburg.”

Superdeals tot 50 procent, nu ook over de grens

De Vakantiepas die Limburg in het najaar als eerste provincie lanceerde, kadert binnen het Europese project ‘Limburg op de kaart’. Toerisme Vlaanderen bekroonde de Vakantiepas eind januari met de award ‘Beste Toeristische Innovatie van 2012’. Blijven innoveren komt de toerist en de vrijetijdseconomie in Limburg te goede.

Vanaf het nieuwe toeristische seizoen geldt een nieuw, uitgebreid aanbod, met nog meer verrassende voordelen, toffe extraatjes en superkortingen tot 50 procent bij 54 attracties en andere aanbieders van toeristische producten. De 19 ‘superdeals’ geven een korting van minstens 3,50 euro per persoon.

Nieuw dit jaar is dat dankzij een samenwerking met Dagtoerisme Limburg de Limburg Vakantiepas ook geldig is in 13 attracties in Nederlands-Limburg.

De Lijn voegt attracties toe in routeplanner

Maar het meest vernieuwende is wel de bijzondere samenwerking met De Lijn.
Hierdoor krijgen de verblijfsgasten in Limburg met hun Limburg Vakantiepas 50 procent korting op een dagpas (3,50  in plaats van 7 euro). De toeristische attracties in Limburg die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, worden in de online routeplanner van De Lijn toegevoegd. Ook op www.toerismelimburg.be kunnen toeristen zo gemakkelijk de beste route berekenen vanuit hun vakantieadres naar de toeristische attractie die ze willen bezoeken.

“Het is de eerste keer dat De Lijn een toeristische samenwerking op dergelijke schaal opzet”, bevestigt Sonja Loos van De Lijn. “Er is wel een samenwerking waarbij gebruikers van de kusttram korting krijgen bij een aantal toeristische attracties aan de kust. Maar een globale, provinciebrede toeristische samenwerking als deze in Limburg bestond in Vlaanderen nog niet.”

Stap naar ‘klimaatneutraal’ Limburg

Voor Toerisme Limburg onderstreept deze samenwerking dat Limburg een groene provincie is die veel belang hecht aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens: “Van files heeft Limburg gelukkig geen last. Toch willen we ook toeristen stimuleren om zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De provincie Limburg heeft zich namelijk tot doel gesteld om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen en tegen 2020 ‘klimaatneutraal’ te worden. Ons streven naar duurzaam toerisme kadert in die algemene doelstelling.”

Volgens een recent onderzoek van Toerisme Limburg zijn toeristen heel tevreden over hun daguitstap of vakantie in Limburg maar mag de kwaliteit van het openbaar vervoer voor hen nog beter. Ze wensen met name een grotere bereikbaarheid van de logiesuitbatingen en betere grensoverschrijdende verbindingen. De nieuwe samenwerking met De Lijn komt ook tegemoet aan een betere vindbaarheid van de grote attracties in Limburg door ze op te nemen in de online routeplanner van De Lijn.

Garantie tegen crisis en minder goed weer

De Limburg Vakantiepas ligt gratis klaar in de 330 deelnemende logiesuitbatingen in Limburg. Tel je alle kortingen op, dan vertegenwoordigt de voordeelkaart een waarde van zowat 260 euro per persoon. Mooi meegenomen in deze tijden van economische crisis!

De Limburg Vakantiepas is ook een antwoord op de vraag van zowel de toeristen als de toeristische ondernemers naar een nieuwe ‘Slechtweergarantie’ (die Toerisme Limburg tussen 2003 en 2008 aan de toeristen bood). Maar de Limburg Vakantiepas gaat verder. Goed of slecht weer, de vakantiepas biedt iedere toerist die in één van de 330 deelnemende logiesuitbatingen verblijft, de kans om supervoordelig te genieten van heel wat leuke binnen- én buitenactiviteiten. En ook voor gezinnen met kinderen zijn er tal van leuke activiteiten. Dé garantie voor een onvergetelijke vakantie!

Ook een voordeelpas voor dagjestoeristen

Zelfs als je maar voor een dagje naar Limburg komt, kun je profiteren van de Limburgse gastvrijheid en vrijgevigheid. Naar analogie met de Limburg Vakantiepas heeft Toerisme Limburg in samenwerking met de sectororganisatie Dagtoerisme Limburg de (eveneens gratis) Limburgpas gemaakt, in hetzelfde formaat en dezelfde look & feel als de Limburg Vakantiepas voor verblijfstoeristen.

Ook de Limburgpas verwent je met allerlei kortingen en extraatjes tijdens je uitje in Limburg. De Limburgpas is geldig in 26 dagattracties in Belgisch Limburg en 13 dagattracties in Nederlands Limburg. De pas is gratis verkrijgbaar in 48 toeristische infokantoren, 114 fietscafés en tal van dagattracties in Belgisch Limburg en op een 600-tal toeristische locaties in Nederlands Limburg.
De waarde van de kortingen bedraagt zowat 60 euro per persoon. Info: www.dagtoerismelimburg.com

Scansysteem registreert toeristenstromen

De Limburg Vakantiepas en de Limburgpas zijn voor de marketingorganisatie Toerisme Limburg ook een handige bron van informatie. Alle passen dragen een unieke scancode. Een vernuftig scan- en trackingsysteem registreert waar de verblijfsgasten vandaan komen, naar welke attracties ze gaan en zo meer.

Gedeputeerde Igor Philtjens: “Dit laat onze marktonderzoekers toe om de ‘toeristenstromen’ beter in kaart te brengen en zo gerichter in te spelen op de interesses en noden van onze gasten. Onze toeristische ondernemers kunnen deze gegevens ook gebruiken om hun gasten aanbiedingen op maat te doen, bij het samenstellen van toeristische arrangementen, bij hun communicatieacties enz.”

> Lees de artikels in de krant (.pdf)