Extra veiligheidsmaatregelen in Bokrijk tijdens kerstvakantie

19.12.2020 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Kerstvakantie

©Robin Reynders ​

Het Openluchtmuseum Bokrijk blijft nog tot en met 3 januari – tijdens de kerstvakantie – geopend als gratis wandelpark. Omdat heel wat mensen vakantie nemen in de kerstperiode en de ontspanningsmogelijkheden schaars zijn, verwachten we de komende twee weken een groot aantal wandelaars in het museumwandelpark. De voorbije maanden hebben we immers al kunnen zien dat wandelen momenteel erg populair is.

Veilig en ontspannen bezoek voorop
Om alles in goede banen te leiden, nemen we extra veiligheidsmaatregelen bovenop de bestaande capaciteitsbeperking en de online druktebarometer. Zo komt er een vaste in- en uitgang voor het wandelpark, is enkel Parking 2 open en  geldt er een picknick- en alcoholverbod in het hele park. Een veilig en ontspannen bezoek staat immers voorop.

Extra (kerst)sfeer
De teller van het aantal wandelaars dat het museumwandelpark sinds de start op 1 oktober bezocht, staat momenteel op 80.000. Er wordt verwacht dat er hier in de kerstvakantie nog zo’n 20.000 bijkomen, afhankelijk van het weer. In het wandelpark is er een vaste wandelroute van zo’n 4 km in één richting uitgestippeld. De medewerkers van Bokrijk zorgden voor wat extra (kerst)sfeer en kregen hiervoor de medewerking van het provinciaal domein Dommelhof. Langs het parcours staan vuurkorven opgesteld en kom je mooie verlichte lotussen en vuurlantaarns tegen. De wandeling wordt hier en daar opgeluisterd met een streepje muziek.

Druktebarometer geeft aantal bezoekers weer
In de kerstvakantie is enkel Parking 2 geopend voor auto’s en fietsen. Parking 1 is gesloten. De bezoekers worden vanop Parking 2 naar de toegang van het wandelpark tegenover het kasteel van Bokrijk of naar de openluchtspeeltuin geleid. Er kunnen maximum 1000 bezoekers tegelijkertijd genieten van een museumwandeling. Ook in de speeltuin is de capaciteit beperkt tot 1000 personen. Om wachtrijen te voorkomen, heeft Bokrijk bovendien een aantal noodscenario’s uitgewerkt. Zo wordt de parking bij al te grote drukte (+600 wagens) afgesloten. We raden iedereen die naar Bokrijk wil komen aan om vooraf de druktebarometer op www.bokrijk.be te bekijken. Als er reeds veel volk ter plaatse is, stel je je bezoek best uit tot een later moment.

Vanaf 9 januari zal het museum opnieuw elk weekend geopend zijn als museumwandelpark en dit nog tot en met 28 februari (10 u. – 16 u.).

Lees de artikels in de krant (.pdf)