Veilige schoolomgeving voor kinderen en ouders in Alken

17.04.2018 | # # # # # # # 
Deel dit bericht

Veilig naar school
Veiligheid is een recht. Of het nu gaat over de bescherming van je eigen huis, de veiligheid van onze kinderen of de leefbaarheid van je directe omgeving. In Alken blijven we investeren in de veiligheid van onze kinderen. Veilige en  kindvriendelijke schoolomgevingen zijn een prioriteit voor  de gemeente. We willen Alken blijven uitbouwen tot een gemeente waar iedereen zich veilig en comfortabel kan verplaatsen in het verkeer en zetten in op een veilige schoolomgeving voor kinderen en hun ouders.

Sinds kort zijn in de Parkstraat bij de basisschool in Terkoest twee slagbomen geïnstalleerd die er bij het begin en het einde van de schooldag voor zorgen dat leerlingen in een veilige omgeving terechtkomen. De slagbomen werden verwerkt in de Octopuspaal die aangeeft dat er dat er schoolgaande kinderen in de buurt zijn. De slagbomen worden voorlopig bediend door de directeur, maar zullen in de toekomst waarschijnlijk omhoog en omlaag worden gelaten door de gemachtigde opzichters.

In de freinetschool ’t Schommelbootje in het centrum worden binnenkort ook slagbomen geïnstalleerd. Schepen van onderwijs Anita Vanhove (Open Vld): “We bekijken verder de mogelijkheid om er te plaatsen aan de vrije basisschool van Sint-Joris, maar die plannen staan nog in de kinderschoenen. We willen kindvriendelijke en veilige schoolomgevingen voor stappende en fietsende kinderen en ouders”.

Lees het artikel in de krant (.pdf)