Veertiende editie lezingenreeks ‘Spraakwater’ in Gallo-Romeins Museum

04.10.2017 | # # # # # 
Deel dit bericht
Spraakwater

Op donderdag 19 oktober 2017 begint de veertiende editie van lezingenreeks ‘Spraakwater’ van het Gallo-Romeins Museum. Zoals elk jaar is er een boeiende mix van thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis. Zeker de moeite voor iedereen die interesse heeft in het verre verleden!

De jaarlijkse lezingenreeks ‘Spraakwater’ is een vaste waarde in het programma van het Gallo-Romeins Museum. Nationale en internationale sprekers weten het publiek te boeien met interessante onderwerpen. Ze brengen heldere uiteenzettingen met ruimte voor debat. Dat maakt ‘Spraakwater’ zo succesvol.

Een greep uit de onderwerpen die in deze editie aan bod komen: het ontstaan, de verspreiding en impact van de huiskat, nieuwe inzichten in het leven van de Egyptische koningin Nefertiti en de opgravingen onder de O.L.V.-Basiliek van Tongeren. Koen Vanmechelen, conceptueel kunstenaar, zal vertellen over de kaakresten van een dromedaris uit de Romeinse tijd in Tongeren.

Ook dit jaar werkt het museum voor de lezingenreeks samen met enkele gevestigde instellingen: Nederlands Klassiek Verbond (NKV), Davidsfonds Academie, het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Tongeren (KLGOG) Markant en Vormingplus Limburg.

Praktisch

De lezingen vinden plaats om 20u00 in het auditorium van het museum.

Het volledige programma kan je terugvinden op de website van het Gallo-Romeins Museum: www.galloromeinsmuseum.be.