Tweede inspiratiebrochure om nog meer Duitse toeristen te lokken

07.04.2018 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Informatiebrochure Limburg

Omdat we sterk geloven in onze collectieve kracht, herhalen we dit jaar de campagne in samenwerking met Nederlands-Limburg gericht naar potentiële toeristen in de Duitse grensstreek. Op 7 april 2018 verscheen voor het tweede jaar op rij een inspiratiebrochure als bijlage bij de Aachener Zeitung en de Rheinische Post. Met een oplage van ruim 150.000 exemplaren zullen we met deze brochure bijna 450.000 Duitse lezers en dus mogelijke gasten bereiken.

Samenwerken met Nederlands-Limburg
De tweede inspiratiebrochure is opnieuw een initiatief van Belgisch- én Nederlands-Limburg. We geloven sterk in samenwerken. Daarom blijven we onze krachten bundelen met Nederlands-Limburg. Het doel? Samen initiatieven nemen om Duitse toeristen uit de grensstreek naar de beide Limburgen te lokken. Een van die initiatieven was de eerste editie van de inspiratiebrochure in 2017. Die kende succes. Daarom hebben we een tweede editie gemaakt om het gezamenlijke Limburgverhaal te vertellen.

Vlotte realisatie
De tweede inspiratiebrochure kwam heel vlot tot stand en toont aan dat we al bijzonder goed op elkaar ingespeeld zijn. Onze samenwerking met Nederlands-Limburg kan het aantal dag- en verblijftoeristen alleen maar doen toenemen. Zo zorgen we voor extra omzet bij lokale ondernemers en versterken we de economie van de vrije tijd in héél Limburg.

Vijfpuntenplan om toerisme te promoten
Belgisch- en Nederlands-Limburg delen naast een sterke historische band heel wat toeristische troeven. Om die op een complementaire en sterke manier in de kijker te zetten, ondertekenden we vorig jaar een vijfpuntenplan. Via dit plan engageerden we ons om onze samenwerking te versterken en zo het toerisme in beide Limburgen te promoten.

Eén grenzeloze regio
Dankzij het vijfpuntenplan werken beide provincies structureel samen en worden lopende projecten op elkaar afgestemd en verder uitgebouwd. We profileren ons als één grenzeloze regio waar heel wat te beleven is. Zo versterken we het imago van Limburg als een toeristische bestemming.

Populair fietsroutenetwerk
Een van de belangrijkste troeven van beide Limburgen is het populaire fietsroutenetwerk. Vorig jaar openden we de internationale Maasfietsroute, een fietstraject dat loopt van de bron tot de monding van de Maas. Daarnaast was er het wielerevenement Eroica Limburg 2017 dat de grenzen van onze beide provincies overschreed. En ook in de toekomst zullen we samen met Nederlands-Limburg initiatieven nemen om onze gezamenlijke toeristische troeven te promoten.