Toerisme Limburg, Horeca Limburg en Pukkelpop ondersteunen vakantie-initiatief voor gezinnen met ziek kind

14.08.2018 | # # # # # 
Deel dit bericht
Pukkelpop

In deze drukke maatschappij is het voor iedereen belangrijk om af en toe op de pauzeknop te kunnen drukken, op vakantie te gaan. Om quality time door te kunnen brengen met familie en vrienden, even te kunnen genieten, te onthaasten. Dat is niet voor iedereen evident, zeker niet voor mensen met een beperkt budget of voor mensen die moeilijke tijden meemaken door bijvoorbeeld ziekte binnen het gezin.

Menno’s Droom
Gelukkig bestaan er tal van initiatieven die zich inzetten om vakantie bereikbaar te maken voor iedereen. Eén van die initiatieven is Menno’s droom. Een vzw opgericht door de ouders van Menno Bollen, die op 11 jarige leeftijd overleed aan kanker. De organisatie biedt gezinnen met een kindje met kanker verwenvakanties aan op diverse locaties in Limburg. De droomvakanties moeten ervoor zorgen dat de ouders er eens onbezorgd uit kunnen, kinderen even aan iets anders kunnen denken dan ziek zijn, samen met hun broertjes en zusjes onbezorgd spelen, ze kunnen genieten en ontspannen als gezin.

Steun
Omdit bijzondere initiatief te ondersteunen sloegen we vanuit Toerisme Limburg de handen in elkaar met Horeca Limburg en Pukkelpop. Nog voor de start van het festival, gaven we de Limburgse horeca-ondernemers letterlijk een figuurlijk een voorsmaakje van Pukkelpop via ‘Pukkelpop Exclusief’.

Blik achter de schermen
Een gastronomisch event waarbij de genodigden een rondleiding kregen achter de schermen van dit festival, dat jaarlijks duizenden bezoekers naar onze provincie lokt. Na de rondleiding volgde een netwerkmoment voor de ondernemers waarbij we hen lieten genieten van de culinaire kunsten van de Limburgse Jong Keukengeweld chefs.

Vakantie is recht voor iedereen
Het evenement bleek een voltreffer met bijna 180 aanwezigen. Dankzij de massale opkomst konden we samen met Horeca Limburg en Pukkelpop een bedrag van 4.000 euro overhandigen aan de vzw Menno’s Droom. Op die manier willen we er mee voor zorgen dat een 20 à 30-tal gezinnen een onvergetelijke vakantie kunnen beleven in Limburg. Want vakantie is een recht voor iedereen.