Theater op de Markt strijkt voor de 10de keer neer in Hasselt

07.08.2018 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Theater op de Markt

© Robin Reynders

Overmorgen gaat de 18e editie van het internationale circus- en locatietheaterfestival Theater op de Markt van start. Het festival landt voor de 10de opeenvolgende keer in stad Hasselt. Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus nemen enkele honderden circus- en theaterartiesten de stad in. Het aanbod is divers, met uitnodigende circusvoorstellingen, adembenemende acrobatie, meeslepend theater, verrassende dansacts en poëtische optochten. De internationale affiche met ruim 50 gezelschappen uit binnen- en buitenland lokt steeds een massa bezoekers: Hasselaars en Limburgers, maar ook duizenden dagtoeristen die de stad en de provincie ontdekken via de vele voorstellingen.

De ticketverkoop voor Theater op de Markt 2018 loopt als een trein. Meer dan 5 000 tickets gingen al de deur uit en zo’n vijftig voorstellingen zijn nu al uitverkocht. Sinds deze week zijn de tickets niet enkel telefonisch en online te koop. Je kunt nu ook al terecht aan de ticketbalie op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.

Veelzijdige stad, verrassende locaties
Wie de laatste tijd in Hasselt kwam, zag het al: Theater op de Markt komt eraan… Voor de 18e editie van het internationaal bekende theaterfestival strijken stilaan honderden circus- en theaterartiesten neer in de stad. De circustenten schieten als paddenstoelen uit de grond, locaties worden klaargestoomd en de ticketbalie staat klaar om véél volk te ontvangen.

Theater op de Markt is dit jaar verspreid over meer dan 20 locaties zowel binnen al buiten de Hasseltse ring. We willen de veelzijdigheid van de stad tonen, verborgen plekken in de kijker zetten, en bekende hoeken in een nieuw daglicht plaatsen. Dit jaar krijgt de Oude Brandweerkazerne Compagnie Cecilia op bezoek voor de voorstelling ‘Zingarate’. Studio Orka palmt de Oever vzw in en het Domein Kiewit vormt het decor voor twee Vlaamse kleppers: Compagnie Marius en Skagen. Er vindt zelfs een voorstelling plaats op de toog van het Jenevermuseum. Uiteraard rijst er ook opnieuw een volledig circusdorp uit de grond aan CCHasselt.

Vier avonden vol spektakel
Theater op de Markt sluit iedere festivaldag af met een overdonderend gratis spektakel. Op donderdag paradeert Compagnie des Quidams met een dromerig schouwspel van lichtgevende paarden door de stad tot op het Kolonel Dusartplein. Op vrijdag- en zaterdagavond neemt Theater Tol je in het Kapermolenpark mee in een surrealistische, poëtische wereld vol dans en livemuziek. Op zondagavond kan het geplande vuurwerk omwille van de langdurige hitte en droogte niet doorgaan, maar Theater op de Markt zorgt voor een vervanger van formaat met blikvanger ‘Museum of The Moon’ op het Dusartplein.

Online ticketverkoop
Wie zeker wil zijn van zijn/haar plaatsje in één van de ticketvoorstellingen kan online voordelige tickets aankopen via de ticketshop van www.theateropdemarkt.be. Heb je geen ticket kunnen bemachtigen? Kom dan zeker nog langs om de gratis voorstellingen te beleven!