Toenemend toerisme doet tewerkstelling in Limburg stijgen

24.11.2017 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Tewerkstelling in Limburg

De kmo-jobindex van hr-dienstverlener SD Worx bereikte in het derde kwartaal van dit jaar een nieuw record. De tewerkstelling in Vlaanderen steeg vooral dankzij de sterke toename van de tewerkstelling in Limburg. En die is onder meer te danken aan de groei van het toerisme in Limburg.

De inspanningen die Toerisme Limburg levert om onze provincie te promoten als een dichtbije en gastvrije vakantiebestemming werpen duidelijk hun vruchten af. De economie van de vrije tijd is erg belangrijk voor Limburg. We zullen de vele troeven van Limburg in de kijker blijven zetten en zo de toeristische ondernemers blijven ondersteunen. Dat is een voorwaarde om een duurzame werkgelegenheid te garanderen.

Limburg doet het beter dan Vlaanderen

De kmo-jobindex van SD Worx is een barometer die duidelijk maakt hoe het met de structurele tewerkstelling in de Belgische kmo’s tot honderd medewerkers gesteld is. Elk kwartaal maakt de hr-dienstverlener de cijfers bekend. Terwijl de tewerkstelling in Vlaanderen gemiddeld met 0,5 procent toenam, steeg de tewerkstelling in Limburg in het derde kwartaal van dit jaar met 1,3 procent. Naast toerisme spelen onder meer de ICT-sector en de bredere dienstensector een belangrijke rol. Geciteerd uit Made in Limburg: “De invloed van de inspanningen om het toerisme te promoten, staan hierbij buiten kijf.”

Verder op de ingeslagen weg

Limburg is een veelzijdige provincie die jong en oud wat te bieden heeft en meer en meer toeristen aantrekt. Dat de stijgende populariteit zich nu vertaalt in een hogere tewerkstelling, is alleen maar een stimulans om de ingeslagen weg te blijven bewandelen.