Kinderopvang ’t Molentje in Alken geselecteerd voor Gouden Kinderschoen 2018

23.04.2018 | # # # # # 
Deel dit bericht
Gouden Kinderschoen

Dat het in Alken goed wonen, leven en werken is, wisten we als Alkenaren al. We kiezen er voor om te blijven investeren in een zorgzame gemeente voor jong en oud want je goed in je vel voelen is de basis van alles. Ook voor de allerkleinsten blijven we ons inspannen. Ze verdienen mooie, avontuurlijke en veilige speelterreinen  om te spelen en te ravotten.

Groene Avontuurlijke Speelterreinen
De gemeentelijke kinderopvang ’t Molentje heeft heel wat inspanningen gedaan om kinderopvang zo aangenaam mogelijk te maken. Met het GrAS-project werd extra aandacht besteed aan de allerkleinste Alkenaren. GrAS staat voor Groene Avontuurlijke Speelterreinen. Met het project kregen de buitenspeelplaatsen van de drie opvanglocaties in Alken-Centrum, Terkoest en Sint-Joris meer buitenspeelruimte en meer bomen en planten. Volgens OCMW-raadsleden Hannah Billen en Sven Luyck (Open Vld) geven we met het GrAS-project alle kinderen uit Alken in de buitenschoolse opvang een speelruimte met nog meer speelwaarde en aantrekkingskracht. In Goesting voor Alken geven Hannah Billen en Sven Luyck een toelichting over het project.

De ‘Gouden Kinderschoen 2018’
Met het GrAS-project dingt kinderopvang ’t Molentje mee naar de prijs de ‘Gouden Kinderschoen 2018’.’t Molentje werd geselecteerd omwille van de vele inspanningen die het verleende op het vlak van opvang. De VVSG bekroont met de Gouden Kinderschoen de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk stemmen te vergaren zodat Alken de Gouden Kinderschoen kan binnenhalen. Vanaf maandag 23 april kan je stemmen op het GrAS-project via www.goudenkinderschoen.be .