Straattheaterfestival 2014 in Bokrijk

04.06.2014 | # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk straattheaterfestival

Op pinkstermaandag 9 juni is het Openluchtmuseum van Bokrijk opnieuw het gedroomde decor voor de 33ste editie van het Straattheaterfestival. Op deze dag staat het museum weer helemaal in het teken van theater en muziek. “Bokrijk laat de bezoeker proeven van een breed scala aan straattheater en biedt een mix van spectaculaire acrobatische acts, humoristische intermezzo’s, circusentertainment, intimistische voorstellingen, kindershows en héél veel muziek”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. “Door een gevarieerd aanbod te programmeren, willen we niet alleen de frequente theaterbezoeker aanspreken maar ook het brede publiek warm maken voor een culturele uitstap naar Bokrijk.”

Genieten van topacts én amateurtoneel

De dorpsdelen Kempen en Haspengouw worden omgetoverd tot één groot (straattheater)festivalterrein waar de bezoeker naar believen zijn parcours kan samenstellen. Op diverse podia, op pleinen, in schuren en op de erven van boerderijen spelen 23 uiteenlopende gezelschappen de pannen van het dak. Het aanbod is divers. Kom een kijkje nemen en laat je verrassen door steltlopers, een vuurspuwende draak, speciale kindervoorstellingen of een nooit geziene circusshow van de Australische Mr. Fish, met in de hoofdrol een visbokaal! Entre Sonore combineert acrobatisch entertainment met een fabuleuze trapeze-act en waanzinnige basculesprongen en de Argentijnse fakir Diego Minevitz geeft een show die het midden houdt tussen illusie en magie.

In het Openluchtmuseum weerklinken bovendien de klanken van de fanfare, wereldmuziek en tal van meezingliederen. Les Busiciens, een kleine niet-wandelende fanfare, bestaat uit zeven jonge muzikanten. Ze werden door de Vlaamse Gemeenschap erkend als ‘nieuw talent’ en brengen een zeer gevarieerd aanbod wereldmuziek. Hiermee toeren ze reeds enkele jaren rond in het zonnige zuiden en zelfs in China en Congo.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)