Bokrijk Winteravonden trekken recordaantal bezoekers

11.01.2017 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk winteravonden

Met meer dan één miljoen mensen hebben de Bokrijk Winteravonden een recordaantal bezoekers over de vloer gekregen. Waar er in 2015 988.000 bezoekers werden geteld, bezochten in 2016 maar liefst  1.055.000 nieuwsgierigen het openluchtmuseum. Het nieuwe record komt er vooral dankzij de vele investeringen die de provincie Limburg in Bokrijk heeft gedaan. Ook in de toekomst zal de provincie inspanningen blijven leveren om de aantrekkingskracht van Bokrijk nog te vergroten.

‘Bokrijk Brandmerkt’ ligt volgens Limburgs gedeputeerde voor Cultuur, Toerisme en Erfgoed, Igor Philtjens, aan de basis van het succes. “Met dat project brengen we ambachten en vakmanschap bij elkaar”, weet Philtjens. “Het vakmanschap van vandaag steunt op technieken uit het verleden. Ook hebben we nieuwe atelierschuren ingericht. Hier kunnen bezoekers hun vakmanschap testen. De schuur waar het steltlopen, kegelen en andere volkssporten uitgeprobeerd worden, kreeg ook een facelift.” De meest succesvolle attractie van het jaar was echter fietsen door de vijvers. Sinds april 2016 kan je in de bossen in Bokrijk met de fiets letterlijk en op ooghoogte door de vijvers fietsen. Een unieke belevenis. “Zo’n 150.000 mensen hebben het pad van 200 meter lang verkend.”, zegt de gedeputeerde. Vorig jaar werd het seizoen ook voor de eerste keer met een maand verlengd. Voorheen sloot Bokrijk op het einde van september de deuren, vorig jaar gebeurde dat pas op het einde van oktober.

Investeren

Behalve de Bokrijk Winteravonden blijven Bokrijk en het provinciebestuur ook de volgende jaren investeren om het museum en de omgeving nog aantrekkelijker te maken. “We willen de beleving rond de vijvers nog beter maken. We hebben ook de ambitie om in vijf jaar tijd maar liefst 120 huisjes te restaureren. Binnenkort kunnen bezoekers bovendien brood bakken in een houtoven. Daarnaast openen we ook een superette. En we onderzoeken de mogelijkheid om mensen te laten logeren in het park.”

> Lees het artikel in de krant (.pdf)