Wie wint Limburgse Cultuurprijs 2015?

10.11.2015 | # # # # 
Deel dit bericht
Dommelhof

Op maandag 29 februari zal de provincie Limburg de Limburgse Cultuurprijs uitreiken aan dé culturele vereniging die in 2015 het verschil heeft gemaakt. “Met deze prijs willen we onze appreciatie tonen voor het Limburgse culturele veld. Het kan aanzien worden als een kwaliteitslabel waarmee we het culturele belang van de laureaten erkennen”, vertelt gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens.

Winst voor harpiste Anneleen Lenaerts in 2012

Drie jaar geleden werd de Limburgse Cultuurprijs voor het laatst uitgereikt in het Dommelhof te Neerpelt. Harpiste Anneleen Lenaerts sleepte toen de winst in de wacht. De jury apprecieerde in het bijzonder Lenaerts’ uitzonderlijk talent, haar enorme werkkracht en haar reeks uitzonderlijke verwezenlijkingen op jonge leeftijd (25 jaar). Volgens de jury maakte haar palmares haar tevens tot een groots ambassadeur van onze provincie. De jury kroonde Lenaerts daarom als winnaar van de Limburgse Cultuurprijs 2012.

In 2015 prijs voor beste culturele organisatie

De provincie Limburg zal de Limburgse Cultuurprijs na drie jaar opnieuw uitreiken. “De toekomst brengt onzekerheden met zich mee voor de cultuursector. Toch blijven we tot het laatste moment investeren in cultuur in Limburg. Net nu het moeilijk wordt, is het eens zo belangrijk om onze waardering voor alle culturele actoren in Limburg publiekelijk te tonen. Verder focussen we ons op een inspiratie- en begeleidingstraject zodat de sector de ondersteuning krijgt die ze verdient. Cultuur verbindt en versterkt immers Limburg”, stelt gedeputeerde Philtjens.

Vanaf heden wordt de cultuurprijs alternerend aan verenigingen en individuen toegekend. De huidige editie honoreert de vereniging die er in 2015 uitsprong op cultureel vlak. Welke vereniging dat wordt, kan jij zelf mee bepalen! Tot en met 15 december 2015 kan iedereen namelijk een culturele vereniging nomineren die het volgens hem/haar verdient om de Limburgse Cultuurprijs te winnen.

De Limburgers zijn aan zet!

Alle Limburgers zijn dus aan zet om hun kandidaat een hart onder de riem te steken.

Het Dommelhof in Neerpelt zal het decor vormen voor de uitreiking van de Limburgse Cultuurprijs op maandag 29 februari 2016. Save the date!

> Lees het artikel in de krant (.pdf)