Provincie Limburg brengt toegankelijke theatervoorstelling van topniveau

20.08.2013 | # # # # # 
Deel dit bericht
duikvlucht_theater_PhileDeprez_gr_art_nw

Provinciaal Domein Dommelhof brengt, samen met C-Mine, de hilarische familievoorstelling DUIKVLUCHT van Studio Orka. DUIKVLUCHT vormt een mooie afsluiter van de zomer, de voorstelling speelt van 22 tot 30 augustus op een speciale locatie aan het kanaal in Genk. Om dit locatietheater toegankelijk te maken, wordt samengewerkt met Provinciaal Steunpunt Toegankelijkheid en Intro vzw. Daarenboven worden twee voorstellingen voorzien van een tolk Vlaamse Gebarentaal.

Ook deze zomer strijkt het Gentse Studio Orka neer in Limburg. Studio Orka was vorige zomer reeds te gast in Limburg tijdens Theater op de Markt 2012 met de succesvolle voorstelling ‘Mister More, Lady Less’. Nu brengen ze DUIKVLUCHT, op een mooie locatie aan het kanaal in Genk. Vorig jaar speelde DUIKVLUCHT tijdens De Zomer Van Antwerpen, een maand lang, voor volle tribunes. En wie er niet bij kon zijn op de voorbije Gentse Feesten (MiramirO), krijgt volgende week nog een kans in Genk. Dit wordt ongetwijfeld de knaller van de zomer!

Toegankelijk locatietheater

In de voorstelling leeft Daniel, de hoofdrolspeler, op een verlaten plek aan het kanaal. Ook in Genk werd een geschikte locatie aan het kanaal gevonden. Om deze speelplek zo toegankelijk mogelijk te maken, wordt samengewerkt met Provinciaal Steunpunt Toegankelijkheid en Intro vzw. “We zetten hier echt in op kwaliteit en toegankelijkheid. Zo geldt de Limburgse begeleiderspas, een initiatief van de provincie Limburg. Met deze provinciale begeleiderspas kan iemand met een handicap die in Limburg woont, zijn of haar begeleider gratis meenemen naar DUIKVLUCHT. Daarenboven worden twee voorstellingen voorzien van een tolk Vlaamse Gebarentaal. De toegankelijkheid van cultuur is voor mij een belangrijk aandachtspunt in het beleid van de provincie Limburg.”, zegt gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens.

Over DUIKVLUCHT

Op een verlaten plek langs het kanaal leeft Daniel, de ‘braakballenverzamelaar’. Hij leidt een teruggetrokken bestaan ver weg van de bewoonde wereld. Zijn dagen worden gekleurd door de bezoekjes van zijn vriend Nico, de pakjesman en Mandus, de schapenherder op zoek naar zijn kudde verdwaalde schapen. Hun leven wordt op zijn kop zet als Vera, het veerpontmeisje komt aangewaaid. Duikvlucht is een avontuur vol bizarre ontmoetingen, gruwelijke misverstanden én ontelbare dromen, massa’s dromen. Een schitterende, hilarische familievoorstelling voor jong en oud van en met Dominique Van Malder, Joris Hessels, Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Thomas Devos, Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Johan Heldenbergh, Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven, Kris Van Oudenhoven, Kristof Oosterlynck en Stef Decoster. Studio Orka werkt voor deze voorstelling samen met Antigone & De Zomer van Antwerpen en ze werden hiermee geselecteerd voor het Theaterfestival 2013.

De Morgen: Van zo’n voorstelling krijgen wij vleugels. ****
De Standaard: Oprecht grappig. Lachsalvo’s rollen van de tribune. ****
Concertnieuws.be: De openluchtbelevenis is veruit een van de meest hilarische producties van “het Zomert in Antwerpen“ in jaren. ***

I.s.m. C-Mine Genk / Provinciaal Domein Dommelhof / Provincie Limburg