Positief naar 2013

12.12.2012 | # # # # # 
Deel dit bericht
igor philtjens vld provincie

Igor Philtjens, gedeputeerde voor toerisme en recreatie, kijkt terug en vooruit bij de overgang naar het nieuwe jaar.

“Bij de overgang naar een nieuw jaar, een nieuw Strategisch Toeristisch Actieplan voor Limburg en een nieuwe gedeputeerde aan het roer van Toerisme Limburg past het om een balans op te maken.

We hebben de voorbije jaren met z’n allen goed gewerkt. Ondanks de aanhoudende economische crisis heeft de toeristische sector in Limburg geen dip gekend maar zijn we integendeel blijven vooruitgaan. De cijfers hiernaast tonen een voortdurend opgaande curve, zowel voor het aantal toeristische overnachtingen als voor het aantal toeristen (aankomsten). We zijn goed op weg om in 2012 de kaap van 4 miljoen overnachtingen te overschrijden. Een nieuw record! Hiermee profileert Limburg zich nadrukkelijk als de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen, na de kust. Limburg is zelfs uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische speler binnen de niet-stedelijke regio’s in Vlaanderen, zoals blijkt uit de diagram hiernaast.

Die koppositie moeten we behouden. De voorbije jaren hebben we een goede basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking tussen alle partners in toerisme: Provincie Limburg, Toerisme Limburg, FTL, gemeenten, organisaties van logiesuitbatingen, horeca en andere toeristische ondernemers. Laten we die samenwerking de volgende jaren nog intensifiëren en er nog meer voordeel uit putten.

‘Meer welvaart en welzijn creëren voor de Limburgse bevolking door een kwaliteitsvol, attractief en duurzaam toerisme te ontwikkelen, te stimuleren en te promoten’: deze missie van Toerisme Limburg is actueler dan ooit. Toerisme is uitgegroeid tot een speerpunteconomie in Limburg. De toeristische sector stelt meer dan 17 000 mensen tewerk, bezoldigd of zelfstandig. De omzet overschrijdt 1 miljard euro.

Laten we met dezelfde intensiteit voortbouwen aan het toerisme in onze mooie provincie. Door innovatieve projecten te stimuleren, de toeristenbeleving te optimaliseren, de samenwerking tussen de toeristische partners te bevorderen én Limburg samen te blijven promoten als een heerlijke vakantiebestemming.

Prettige eindejaarsfeesten gewenst!”