Philtjens wil Openluchtmuseum Bokrijk alle dagen openhouden

18.11.2014 | # # # # # 
Deel dit bericht
provincie beleidsverklaring

Gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open Vld) wil dat het Openluchtmuseum van Bokrijk op termijn alle dagen openblijft. Nu is het museum maar zes maanden geopend. Als proefproject wordt het Openluchtmuseum in januari 2015 opengesteld als wandelpark. Dat heeft Philtjens gisteravond bekendgemaakt tijdens zijn beleidsverklaring.

Het Openluchtmuseum van Bokrijk, het grootste van België, is normaal geopend tijdens het toeristisch seizoen, van begin april tot begin oktober. “Het is eigenlijk veel te mooi om de helft van het jaar gesloten te zijn”, aldus gedeputeerde Philtjens. “Ik wil de naam Openluchtmuseum eer aandoen en ervoor zorgen dat het museum veel vaker open is. Misschien moeten we wel streven naar een museum dat 365 dagen per jaar open is.”

In het Openluchtmuseum worden volgend jaar de grote schuur van Sint-Gummarus en de aanpalende speelschuur gerestaureerd. Nog in Bokrijk gaan er kinderkampen georganiseerd worden op en rond het Wereldplein. Limburg krijgt volgend jaar ook een eigen vakantiegids die op liefst 365.000 exemplaren wordt verspreid. Het wordt een gids van 250 pagina’s die Limburg in binnen- en buitenland moet promoten. Volgend jaar moet het Limburgs fietsroutenetwerk ook drie nieuwe pittige trajecten krijgen. Er komt een ondergronds traject, wellicht aan de mergelgrotten in Riemst. In Bosland komt een fietspad door de kruinen van de bomen en naast de vijvers van Bokrijk een fietspad waar je de indruk krijgt dat je op het water fietst. Voor de Provinciale bibliotheek ziet Philtjens naast de stad Hasselt een rol weggelegd voor de universiteit. De provincie blijft ook investeren in het Dommelhof tot er duidelijkheid is of de Vlaamse overheid dit cultuurcentrum overneemt.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)