Opnieuw Europees kwaliteitslabel voor Theater op de Markt

15.05.2017 | # # # # # 
Deel dit bericht

Theater op de Markt

Theater op de Markt, het culturele evenement dat elk jaar plaatsvindt in Hasselt, mag voor de periode 2017-2018 opnieuw het EFFE-kwaliteitslabel van Europa dragen. “Het label en de jurycommentaar bevestigen nogmaals de internationale erkenning voor Theater op de Markt,” aldus gedeputeerde van Cultuur en Toerisme Igor Philtjens. “Dankzij dit label wordt het festival opgenomen in een brede communicatie- en marketingcampagne die zal leiden tot een nog grotere Europese uitstraling”.

 

Jury bijzonder lovend over Theater op de Markt

Het Europese EFFE-kwaliteitslabel voor festivals (Europe for Festivals, Festivals for Europe) staat garant voor een hoge artistieke kwaliteit en een grote impact op het lokale, nationale en internationale niveau. De internationale jury beoordeelde en prees Theater op de Markt als volgt: “Waarschijnlijk het beste circus- en straattheaterfestival, stevig verankerd in de lokale gemeenschap en heel toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen. Met sterke internationale productionele samenwerkingen, links met Europese netwerken en een indrukwekkend residentieprogramma.”

Over het EFFE-kwaliteitslabel

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe – is een project dat de grote Europese kunstenfestivals meer visibiliteit en uitstraling wil bezorgen. De European Festivals Association (EFA) wil met dit project de aandacht vestigen op de creativiteit en diversiteit van het kunstenveld in Europa. Het publiek heeft via een centrale en gebruiksvriendelijke website toegang tot de meest recente festivalinformatie van honderden Europese festivals die het EFFE-lebel mogen dragen. Meer info vind je op www.effe.eu.

Nog meer Europees draagvlak voor circuskunsten

Nog meer nieuws vanuit Europa: de Europese Commissie heeft onlangs aangekondigd dat het Europese netwerk Circostrada opnieuw kan rekenen op ondersteuning. Dit netwerk, waarvan Theater op de Markt een actief lid is sinds jaren, verenigt tientallen circusfestivals uit Europa. De ondersteuning loopt van september 2017 tot augustus 2021. Circostrada focust op informatie-uitwisseling, onderzoek, dataverzameling en belangenbehartiging binnen het brede veld van het circus en het straattheater.