OPENLUCHTMUSEUM START HET NIEUWE SEIZOEN OP 29 MAART MET IDEAAL BOKRIJKWEER

28.03.2014 | # # # # # # 
Deel dit bericht
kinderen klei Bokrijk

Op zaterdag 29 maart opent het Openluchtmuseum van Bokrijk opnieuw de deuren en kunnen de bezoekers weer terugkeren in de tijd, van het plattelandsleven van weleer tot de boeiende jaren 60. “Vanaf dit weekend zullen meer dan 130 seizoensmedewerkers, acteurs, ambachtslieden, gidsen, vrijwilligers in de museumtuinen en medewerkers in de diverse uitbatingen samen met het Bokrijkpersoneel weer duizenden bezoekers vol enthousiasme verwelkomen”, zegt gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens, eveneens voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. “Het zachte weer lokte de afgelopen maanden trouwens al heel wat wandelaars, fietsers en gezinnen met kinderen naar het groene domein en de vernieuwde openluchtspeeltuin van Bokrijk. Nu kunnen zij ook proeven van het rijke culturele aanbod in het museum. Naast de vaste programmatie waarbij de bezoeker weer 100 jaar in één dag kan beleven, hebben we bij de start van het seizoen ook enkele nieuwigheden in petto.”

‘De sixties’ op kindermaat

In Bokrijk ervaren de bezoekers ‘aan den lijve’ hoe onze voorouders meer dan 100 jaar geleden leefden op het platteland en in de jaren 60. Het permanente museumdeel ‘De sixties’ kreeg de afgelopen twee jaar al meer dan 170.000 bezoekers over de vloer. De bezoeker verkent ‘De sixties’ aan de hand van een interactieve identiteitskaart van een persoon uit deze tijd. Dankzij 5 gloednieuwe identiteitskaarten op kindermaat kunnen nu ook de kleinsten (vanaf 7 jaar) nog beter kennis maken met de jeugdjaren van hun grootouders. Zij worden geprikkeld om vanuit hun eigen interessegebied de link te leggen tussen het heden en het verleden. Zo waren knikkeren en ‘cowboy en indiaantje’ spelen de computerspelletjes van de jaren 60 …

Nieuw: verjaardagsfeestjes voor kinderen

Een jarige zoon of dochter in huis? Dan kan je voortaan ook in Bokrijk terecht voor een origineel verjaardagsfeestje om nooit meer te vergeten. Er zijn drie formules mogelijk. Het hele gezelschap kan zich uitleven in de openluchtspeeltuin en nadien smullen van lekkers aan een mooi versierde tafel. Of de jarige en zijn vriendjes worden in het Openluchtmuseum helemaal ondergedompeld in de tijd van toen. Je krijgt één van de historische huizen ter beschikking waar de kinderen naar hartenlust kunnen knutselen, boogschieten, tekenen … Maak je keuze uit een leuke kinderactiviteit met begeleider in het museum: broodjes bakken, volksspelen anno 1914 of meehelpen op de boerderij. Of opteer in de derde formule voor een reis in de tijd naar de boeiende jaren 60 via leuke spelletjes en opdrachten. Een lekker kindermenu is in elke formule inbegrepen. Geïnteresseerden vinden meer informatie op de website van Bokrijk: www.bokrijk.be.

Twee evenementen in de paasvakantie

Naast het vaste aanbod investeert Bokrijk ook in heel wat evenementen die ondertussen een vaste plek op de kalender hebben gekregen. We blikken alvast vooruit naar de paasvakantie:

Zondag 13 april is een hoogdag voor de Bokrijkabonnees tijdens de ‘Dag van de Bokrijkabonnee’. Er zijn workshops, volksspelen, geanimeerde rondleidingen door gidsen en activiteiten van Bokrijkpartners zoals Technopolis en het Speelgoedmuseum. Nieuw is dat het die dag allemaal draait om de avontuurlijke Ketnetreeks ‘GO IV’. Kinderen doen tal van coole proeven zoals schieten met een reuzenkatapult, een pamperpaal beklimmen of rijden met quads. Bokrijkabonnees krijgen verschillende VIP-voordelen. Zo wil Bokrijk haar abonnees bedanken voor hun trouwe bezoeken aan het Openluchtmuseum. Wie nog geen Bokrijkabonnement heeft, kan ter plaatse eentje aanschaffen.

Op zondag 20 en maandag 21 april vier je tijdens ‘Pasen in het Openluchtmuseum’ een paasfeest volgens de tradities van onze voorouders 100 jaar geleden. Met een paaseierenraap voor de kleinsten, leuke kinderworkshops en verhalen van Bokrijkacteurs.

Open op maandag in de zomervakantie

Om de toerist nog beter te kunnen verwelkomen, is het Openluchtmuseum tijdens het hoogseizoen in juli en augustus 7 dagen op 7 geopend. Tijdens de andere maanden, van april tot en met juni en in september, is het museum gesloten op maandag, behalve feestdagen.