Open Vld komt met een straf team voor Alken

17.08.2018 | # # # # 
Deel dit bericht
Allemaal Alken

Open Vld Alken trekt onder het motto ‘allemaal alken’ in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen. Open Vld brengt al jaren stabiliteit in de Alkense politiek en wil met een inhoudelijk verfrissend programma het vertrouwen van de kiezer bestendigen. Om zo de komende zes jaar verder te besturen met een sterk team vanuit de leuze ‘allemaal alken’. Want voor Open Vld zijn alle 11.545 Alkenaren gelijk. We gaan voor een beleid zonder onderscheid, voor Alken-centrum, Terkoest én Sint-Joris. Dat doen we met een ambitieuze lijst van 21 kandidaten, waarvan ik lijsttrekker ben, gekenmerkt door een grote diversiteit, maar met één belangrijke gemeenschappelijke deler: de gedrevenheid om zich in te zetten voor álle Alkenaren. We gaan uit van een open beleid met liberale ingrediënten, dat bruggen bouwt en samenwerking bevordert.

Veel nieuwkomers op de lijst, zelfs in de top 5
Opvallend is het grote aantal nieuwkomers. Maar liefst 11 kandidaten komen voor de eerste keer op de lijst van Open Vld op. Samen met de ervaren kandidaten willen ze meewerken aan een mooie toekomst voor Alken.

Nieuw gezicht Ingrid Jacobs, relatiebeheerder beleggingsadvies bij Belfius Alken, staat op de prominente 2de plaats. Hannah Billen – momenteel OCMW-raadslid, maar vanaf eind augustus gemeenteraadslid – komt voor de tweede keer op en staat op plaats nummer 3. Een andere nieuwkomer is gemeenteraadslid Marina Boussu (4de plaats). Huidige schepen van Landbouw, Groen en Sociale Economie Filip Vanvinckenroye (5de plaats) versterkt de lijst met kennis van zaken.

Andere bekende namen die ook dit verkiezingsjaar van de partij zijn, zijn huidige fractieleider en cafébaas van De Sportwereld Bart Jeuris (6de plaats), voorzitter van Team Alken, secretaris van FC Alken en vanaf eind augustus OCMW-raadslid Piet Wijgaerts (7de plaats), en zelfstandige Sandra Segers van de familie Renders-Boes (8ste plaats).

Trots op het engagement van de Alkense jongeren
Onder de nieuwkomers zijn er bovendien veel jongeren. Ik ben alvast zeer trots op hun engagement en gedrevenheid. Maar liefst één derde van de lijst is jonger dan 35 jaar. Daarom pakken we uit met een jongerenblok op onze lijst. De toekomst van onze partij is mee door deze nieuwe lichting verzekerd en verdient dan ook alle kansen en aandacht.

Woonassistente van serviceresidentie Integra Linde Buntinx staat op de 9de plaats. De dochter van Erik Buntinx en Hilde Bollen is nog maar 29 jaar, maar erg begaan met onze Alkense ouderen. De 24-jarige Soetkin Jehaes (10de plaats) is ondanks haar jonge leeftijd al heel actief bij Jong Vld en Open Vld op lokaal, provinciaal én nationaal niveau. Ook de 25-jarige Joren Froyen (11de plaats), actief in het Alkense verenigingsleven en leider bij Chiro Joento, zorgt voor een nieuwe wind op de lijst. Davy Rego (12de plaats) kreeg de politieke microbe via zijn vader Marc Rego en zet zich in voor veiligheid en digitalisering. Charlotte Bosmans (13de plaats) is een dochter uit de apothekersfamilie Baré en jonge moeder van twee kindjes. Lauren Dethier (14de plaats) uit de ondernemersfamilie Dethier is master in de taal- en letterkunde en lectrice Nederlands. Met haar 23 jaar is ze de jongste kandidaat op de lijst.

Straf team van nieuwe kandidaten en gevestigde waarden
Ondernemer en vader van 3 kinderen Jo Tournel (15de plaats) steekt zijn nek uit voor meer ondernemerschap. Erik Vesters (16de plaats) is industrieel ingenieur bij Aperam en ook vader van 3. Net zoals zelfstandig fruitteelster Arlette Gerard (17de plaats) komt hij voor de tweede keer op. Ook het kandidaatschap van bestuurslid van KVLV Alken Nicole Daniels (18de plaats) bewijst dat Open Vld Alken inzet op vernieuwing binnen de partij, zonder daarbij de gevestigde liberale waarden uit het oog te verliezen.

Onderaan de lijst vinden we nog meer geboren en getogen Alkenaren terug met heel wat politieke ervaring. Ondernemer Dirk Luyck (19de plaats) maakte al deel uit van de OCMW-fractie. Creatief ondernemer en netwerker Andres Lesire (20ste plaats) zat al 12 jaar in de gemeenteraad. En huidige schepen van onder meer Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening André Vanhex (21ste plaats) versterkt als lijstduwer het team met zijn expertise.

Terugblik én vooruitblik
Op 30 juli moest Alken afscheid nemen van Anita Vanhove-Reekmans. De presentatie van de lijst is niet volledig zonder een speciale vermelding voor onze zeer gewaardeerde schepen. Anita was een gerespecteerde collega met een warm hart en een moederfiguur. Wij zullen haar aanwezigheid, kennis en ervaring erg missen.

Anita zou graag deel uitgemaakt hebben van dit jonge, enthousiaste team. Want met deze kandidaten combineren we heel wat jaren aan politieke ervaring met veel jeugdig enthousiasme. We kunnen als beleidspartij terugblikken op zes jaar van goed bestuur met veel mooie realisaties. Maar we zijn ervan overtuigd dat wat goed is, altijd nog beter kan. Samen met alle kandidaten zullen we dingen in beweging brengen! Met ons ambitieuze plan voor Alken willen we de Alkenaar opnieuw overtuigen om voor Open Vld te stemmen op 14 oktober!

Meer info over alle kandidaten: www.allemaalalken.be

Lees het artikel in de krant (.pdf)