Open Vld gaat met allemaal alken resoluut voor de grootste partij

10.09.2018 | # # # # # 
Deel dit bericht

Allemaal Alken

Op donderdag 6 september lanceerde Open Vld Alken zijn campagne in de Schuur in Alken. Onder het motto ‘allemaal alken’ willen we een open beleid voeren. Een positief beleid met liberale ingrediënten, dat bruggen bouwt en samenwerking bevordert. Een beleid zonder onderscheid voor 11.545 Alkenaren. Voor Alken-Centrum, Terkoest én Sint-Joris.

Alken op koers
Voorzitter Sven Luyck: “Met trots kijken we terug op het degelijke beleid van de voorbije zes jaar. Open Vld bracht stabiliteit en ervaring in het schepencollege. Dat was nodig. Nu combineren we deze ervaring met heel wat sterke kandidaten en knappe plannen om de kiezer in oktober opnieuw te overtuigen. Gestoeld op ervaring en gedreven door vernieuwing zetten we ons gerichte beleid voort. Met onze oren en ogen open en een focus op die zaken die vandaag en morgen impact hebben op de levenskwaliteit in onze gemeente.”

Bruggenbouwer als kopman
Sven Luyck: “Igor is de geknipte man om Alken de komende jaren te leiden. Hij beschikt over een sterk netwerk, kan op zijn drieënveertigste al terugvallen op vele jaren bestuurservaring en combineert realisme met een duidelijke visie. Hij is een bezieler, een bruggenbouwer en kan enthousiasmeren als geen ander. We hebben al veel in Alken, maar we hebben nu vooral nood aan lef en ambitie om Alken verder te verbeteren. Die rol is Igor op het lijf geschreven. Het team staat als één blok achter hem. We vormen een sterke ploeg met bekende namen en heel wat verrassingen.”

Allemaal Alken
Ik ben natuurlijk blij met het gestelde vertrouwen en wil de ambitie van de voorzitter waarmaken door Open Vld Alken iets meer op te schuiven naar het centrum. Dat is nodig als je de huidige politieke situatie bekijkt. We hebben de voorbije zes jaar bewezen dat we een betrouwbare, loyale partij zijn. Dat was goed voor de bestuurbaarheid van Alken. Nu willen we doorstoten en de grootste familie worden en dat doen we door open te staan voor alle Alkenaren met ‘allemaal alken’ als ons motto. Dat is meer dan een campagnenaam, het zit in ons liberale DNA. Iedereen is welkom bij ons en dat blijkt ook uit onze kandidaten en ons programma. We zullen onze trouwe achterban niet verloochenen op het vlak van ondernemerschap en financieel beleid. Maar we gaan zeker ook nieuwe mensen prikkelen met onze ideeën op het vlak van wonen, veiligheid en zorg.

Eerste stappen gezet
De eerste acties zijn ondertussen een feit. Zo was de actie met de gemachtigde opzichters aan de schoolpoorten in juni een groot succes. Ook met het programma en de 21 kandidaten heeft de Alkenaar ondertussen al uitgebreid kunnen kennismaken. De borden met het straf team voor ‘allemaal alken’ staan momenteel prominent in het straatbeeld.

We willen vooral een open partij zijn en voeren een campagne rond de 22ste man of vrouw. Want onze campagne omvat alle 11.545  Alkenaren, jong en oud. Samen met onze trouwe aanhang maken we Alken klaar voor de toekomst.

Een goed plan voor ‘allemaal alken’
In het programma voor ‘allemaal alken’ legde het team van Open Vld Alken drie prioriteiten vast binnen vijf domeinen: mobiliteit en veiligheid, wonen, economie en recreatie, welzijn en zorg, en vrije tijd en beleving. Het is een plan geworden dat verder bouwt op de fundamenten die er de afgelopen jaren zijn gelegd. Met oog voor de eigenheid van de gemeente, en voor de specifieke behoeften binnen Alken-Centrum, Terkoest en Sint-Joris.

Sven Luyck: “Om ervoor te zorgen dat het nog beter vertoeven is in Alken voor alle inwoners, nodigden we aan het begin van het jaar alle Alkenaren uit om mee na te denken over een beter Alken. Iedereen ontving een bierviltje in de bus met de uitnodiging om er een goed idee voor Alken op te noteren. Ook in de daaropvolgende maanden waren we een luisterend oor voor alle Alkenaren. Deze ideeën vormden mee de basis van ons programma.”

Dankzij die aanpak kunnen we de focus leggen op acties die op korte én lange termijn invloed hebben op de levenskwaliteit van de Alkenaren. Maar uiteraard kijken we daarbij verder dan de kerktoren. We bouwen bruggen met andere gemeenten en steden, met de provincie, met organisaties. We werken samen, grijpen kansen en verdedigen de belangen van Alken. We zijn ambassadeurs van onze gemeente en zetten Alken op de kaart.

Kiezer boven
Sven Luyck besluit: “Het zal de kiezer zijn die op 14 oktober beslist over onze politieke toekomst. We vragen bevestiging van ons gevoerde beleid en vertrouwen in ons programma en onze kandidaten. De kiezer zal de kaarten schudden. Samen met kopman Igor Philtjens, ons sterke team én de 22ste man of vrouw zullen we met ‘allemaal alken’ gaan voor een positieve campagne om zo veel mogelijk Alkenaren te overtuigen van onze visie.”

 

Lees meer op www.allemaalalken.be