Zebracinema Film Food Festival: culinaire uitdagingen tijdens de 2e editie

25.10.2016 | # # # # # 
Deel dit bericht
Zebracinema Film Food Festival

Naast een wekelijks aanbod van ‘filmparels in uw buurt’ organiseert Zebracinema ook regelmatig events die inspelen op de actualiteit in samenwerking met lokale partners. De laatste jaren worden we overstelpt met tips en tricks over hoe en wat we moeten eten.  Ziet u door alle hypes en trends nog waar de kwaliteit zit? Zebracinema schept met het Film Food Festival orde in uw hoofd en op uw bord! Na een succesvolle passage in 2015 in C-Mine Genk strijkt het Zebracinema Film Food Festival op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2016 opnieuw neer op een bijzondere locatie: het begijnhof in Diest. “Gerenommeerde buitenlandse filmfestivals programmeren steeds meer ‘foodfilms’ over onze dagelijkse en niet-alledaagse eetcultuur. Zebracinema serveert u een smaakvolle selectie van het hedendaagse aanbod. Een ideale manier om een weekend lang cultureel verantwoord te proeven van de kwaliteit die onze provincie te bieden heeft”, aldus gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens.

Film

Het Zebracinema Film Food Festival legt de vinger aan de pols met vier onthullende documentaires die foodies en filmliefhebbers nieuwe tafelmanieren leren. Naast de docu “Cowspiracy” staat ook “Bugs” op het programma, dat met insecten meteen een alternatief voor het reguliere aanbod biedt. De durvers onder ons kunnen na het bekijken van de film de inhoud letterlijk een keertje proeven! Het Belgische “Les Liberterres” vult aan met getuigenissen van duurzame landbouw. Het Film Food Festival stelt zelf ook acht vernieuwende initiatieven voor tijdens een Pecha Kucha: een ideaal recept om op korte tijd weer mee te zijn! Het sluitstuk van het festival is de film “Noma, My Perfect Storm”, waarin de vermaarde chef Rene Redzepi ons een openhartige blik gunt in de keuken van zijn wereldberoemde Deense restaurant Noma, en dat zonder maanden op voorhand te reserveren!

Food

Geen Film Food Festival zonder eten, en daar zorgt MARTA voor. Met een doorlopende marktdag op zaterdag, die start met een boerenontbijt en eindigt met een feestmaal met ‘overschotten’ bereid door een Limburgse chef, brengt MARTA lokale producenten en creatieve chefs samen. Foodexperimenten voor de kinderen en een doorlopend programma van korte foodgerelateerde films en docu’s maken het film- en foodfeest compleet.

Het Zebracinema Film Food Festival is een initiatief van Provincie Limburg-Zebracinema i.s.m. CC Diest en D’Oranje Giraffen. Meer info en de programmatie vind je hier.