Online ticketverkoop Theater op de Markt boomt!

25.10.2017 | # # # # # 
Deel dit bericht
Theater op de Markt

Over enkele dagen start de 10de editie van het internationale circustheaterfestival Theater op de Markt. Het kwaliteitsvolle, diverse programma van Theater op de Markt 2017 lokt wederom veel circus- en theaterliefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze provincie. Ook zullen de voorstellingen op de verschillende Limburgse locaties heel wat dagtoeristen aanspreken om het festival en de streek te bezoeken. Dat blijkt ook uit de ticketverkoop: meer dan de helft van de tickets zijn reeds de deur uit!

Ijzersterke festivalaffiche, ijzersterke reputatie

Van 27 tot 30 oktober organiseert Provinciaal Domein Dommelhof voor de 10de keer het internationale circustheaterfestival Theater op de Markt. Ook dit jaar biedt Theater op de Markt een ijzersterke festivalaffiche met het beste uit het hedendaagse circustheater.

Dankzij verschillende samenwerkingen en coproducties programmeert het festival in en rond Dommelhof, maar ook in Overpelt en Genk, vijf dagen lang een unieke combinatie van familievoorstellingen in authentieke circustenten, intiem theater met circus als rode draad, en verrassende locatievoorstellingen. Kortom circus zoals je het nooit eerder zag.

Dat het publiek Theater op de Markt weet te vinden bewijzen ook de cijfers. Ruim 5200 tickets gingen reeds de deur uit. De fan van Theater op de Markt heeft de weg naar de online ticketshop gevonden. Ook het professionele veld weet dat Neerpelt eind deze week het middelpunt van de circuswereld zal zijn. Zoals steeds trekt Theater op de Markt professionelen van over de hele wereld aan die op het festival voorstellingen komen scouten die ze later zelf programmeren in eigen land.

Theater op de Markt brengt de wereld naar Limburg…

Theater op de Markt haalt 32 verschillende gezelschappen naar Limburg, gaande van het Belgische Side-Show met de wereldpremière “Spiegel im Spiegel” tot de Marokkaanse artiesten van Le Groupe Acrobatique de Tanger met “Halka”. Zelfs over de oceaan weten ze Theater op de Markt te vinden: het Amerikaanse gezelschap The Ricochet Project brengt twee avonden “Smoke and Mirrors” in de tot black box omgebouwde sporthal van Dommelhof. En uit Australië verwelkomt Dommelhof Circa Contemporary Circus met “What Will have Been”.

Uiteraard staan er ook weer enkele Limburgers op het programma, waaronder Bert & Fred. Zij brengen zelf geen voorstelling, maar werkten de afgelopen twee weken, in Dommelhof en met steun van Theater op de Markt, intens samen met tweedejaarsstudenten uit de Circushogeschool van Tilburg (ACAPA, FONTYS) aan een voorstelling. Het touwenparcours van Dommelhof krijgt een heel andere invulling door dit jonge geweld…

De nieuwe en doorwinterde gezelschappen uit binnen- en buitenland brengen samen op vijf dagen tijd meer dan 80 voorstellingen.

… en toont Limburg aan de wereld

Het zwaartepunt van het festival ligt in Dommelhof Neerpelt, waar het officiële startschot wordt gegeven op vrijdag 27 oktober met de voorstelling “Halka” van Le Groupe Acrobatique de Tanger.

Daarnaast wijkt Theater op de Markt ook uit. Naar cultuurcentrum De Adelberg in Lommel waarmee het samen “As long as we” van het Belgische There There Company brengt (eveneens een coproductie van Theater op de Markt).

En dankzij de samenwerking met cultuurcentrum Palethe in Overpelt presenteert het festival ook daar een boeiende voorstelling: inTarsi van het Spaanse Compania de circo “EIA”.

Tot slot hebben C-mine Genk en Theater op de Markt opnieuw de handen in elkaar geslagen, deze keer om de Australische artiesten van Gravity & Other Myths uit te nodigen naar Limburg.

Online ticketverkoop

Wie zeker wil zijn van zijn/haar plaatsje in één van de ticketvoorstellingen kan online voordelige tickets aankopen via de ticketshop van www.theateropdemarkt.be. Heb je geen ticket kunnen bemachtigen? Kom dan zeker nog langs om de gratis voorstellingen te beleven!