Nachtje kamperen in het Gallo-Romeins Museum

20.08.2017 | # # # # # 
Deel dit bericht
Night at the Museum

Heb je kinderen tussen 8 en 14 jaar die genieten van een museumbezoek, maar voor wie het wel wat spannender mag? Duidt dan zeker 26 augustus aan in jouw agenda (en die van je kinderen). Voor de achtste keer op rij organiseert het Gallo-Romeins Museum Night at the museum. Via een meeslepend detectivespel leren kinderen spelenderwijs de verschillende facetten van de museumwerking kennen. Daarna blijven ze overnachten in de tentoonstellingszalen. ’s Morgens wacht hen een fijn ontbijt en een leuke afsluitende activiteit.

“We willen kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met cultuur en vertrouwd maken met musea. Ook dit jaar waren de plaatsen voor de Night at the museum in een mum van tijd uitverkocht”, stelt gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.

Tijdens het avondspel trekken de kinderen, in kleine groepen, op onderzoek in het verlaten museum. De tentoonstellingszalen, de burelen, het depot en het werkhuis nemen ze onder de loep, op zoek naar belangrijke aanwijzingen. Tussendoor vervullen ze verschillende kleine opdrachten. Wanneer een opdracht tot een goed einde wordt gebracht, krijgt het groepje een tip. Die komt van pas om de mol, een valse museummedewerker, te kunnen ontmaskeren. Het detectivespel eindigt met de bekendmaking van de bedrieger en het huldigen van de winnaars.

Rond 23 uur moet iedereen naar bed. Verspreid in de museumzalen vatten groepjes kinderen de slaap na het voorlezen van een spannend verhaal. De tentoonstellingszalen worden omgebouwd tot één groot kampeerterrein, bezaaid met matjes, slaapzakken en kussens. Zondagmorgen wacht hen een lekker ontbijt en staan er allerlei leuke activiteiten op het programma. Rond 11 uur keert iedereen huiswaarts.

Meer informatie op www.galloromeinsmuseum.be.